Κρήτη | Ένα ζεστό κρεβάτι για κάθε άστεγο

κρήτη-ένα-ζεστό-κρεβάτι-για-κάθε-άστεγ-100280

astegosΜε κύριο μέλημα, ούτε ένας άστεγος να μην περάσει τις γιορτές στο δρόμο, και μάλιστα με τη βαρυχειμωνιά, ο δήμος Ηρακλείου άνοιξε, κατ’εξαίρεση, τις πύλες του Ανοιχτού Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και για διανυκτέρευση, κάτι που δε γίνεται πρώτη φορά, αλλά προκαλεί προβληματισμό, καθώς ο αριθμός των αστέγων στο δήμο Ηρακλείου, φαίνεται πως αυξάνεται ραγδαία.

Όπως είπε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπrινός, η δομή αυτή είναι ίσως από τα πιο σημαντικά έργα που έχει κάνει η δημοτική αρχή στο σύντομο διάστημα της τετράμηνης, ως σήμερα, θητείας της, καθώς από τους περίπου 30 αστέγους στο Ηράκλειο, οι 25 βρήκαν στέγη σε προκατασκευασμένα κτίσματα που έχουν τοποθετηθεί στο Κέντρο, στη Ν.Αλικαρνασσό, απέναντι από τη ΣΕΑΠ, βρήκαν ζεστασιά και φαγητό, σε μια προσπάθεια του δήμου να απαλύνει, κατά το δυνατό, τον πόνο των ανθρώπων αυτών που βρέθηκαν στο δρόμο και μόνοι.

Όσο για τους υπόλοιπους 5 από τους 30, έχουν αρνηθεί τις υπηρεσίες της δομής του Δήμου, ενώ ένας εξ αυτών – γνωστός στο Ηράκλειο – αρνείται να λάβει ακόμη και είδη ρουχισμού και υπόδησης με αποτέλεσμα να κυκλοφορει στους δρόμους ρακένδυτος…

Συνέχεια ενεργειών για την υποστήριξη αστέγων σε ακραίες καιρικές συνθήκες

Ο Δήμος Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου ενημερώνουν ότι για τη φιλοξενία αστέγων, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι δίπλα στο Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου, που βρίσκεται στη Λ. Ικάρου αρ. 121, στη Νέα Αλικαρνασσό (έναντι ΣΕΑΠ), τηλ. 2810 229944.

Επιπλέον, και την Παρασκευή 2/1/2015 θα παραμείνει ανοικτό (είναι ανοικτό από τη Τετάρτη) και κατά τη διάρκεια της νύκτας και το ίδιο το Κέντρο Υποδοχής, για την παραμονή τυχόν επιπλέον αστέγων. Στο χώρο αυτό θα υπάρχει θέρμανση και δυνατότητα διανυκτέρευσης.

Οι πολίτες παρακαλούνται να ενημερώνουν για τα παραπάνω όσους εντοπίζουν να βρίσκονται σε ανάγκη ή να ενημερώνουν το Ανοικτό Κέντρο Υποδοχής Αστέγων στο τηλ. 2810 229944 ή στη Γραμμή SOS 8011116000.

Ευχαριστούμε θερμά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη σημαντική του συνεισφορά στην εξυπηρέτηση των άστεγων συμπολιτών μας. Επίσης, ευχαριστούμε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ομάδα Αγάπης Αγίου Ιωάννη για τη δική τους συμβολή.

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook