Κίνα: Οργή για το πρώτο ριάλιτι με ζώα… | Photos + Video

κίνα-οργή-για-το-πρώτο-ριάλιτι-με-ζώα-ph-232231

zwaΟργή έχει προκαλέσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας η προβολή του πρώτου τηλεοπτικού ριάλιτι με ζώα ‘Wonderful Friends’ (σ.σ. Υπέροχοι Φίλοι).

Δεκάδες χιλιάδες χρήστες στο Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας, καταδικάζουν τους παραγωγούς της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής σειράς που εξαναγκάζει τα ζώα να φορούν ρούχα και να εμπλέκονται σε καταστάσεις εν δυνάμει επικίνδυνες για τη ζωή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημόσιες διαμαρτυρίες χωρίς τη σχετική άδεια στην Κίνα είναι παράνομες και συνήθως καταστέλλονται από τις αρχές. Γεγονός που δείχνει ότι η νεολαία της χώρας εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ίντερνετ ως μέσο διαμαρτυρίας παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για φίμωση της ελευθερίας του λόγου στα social media.

zwa1

Παρά τις έντονες αντιδράσεις τουλάχιστον 20 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν το πρώτο επεισόδιο του ριάλιτι σόου, στο οποίο διασημότητες της Κίνας υποδύονται τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου Chimelong Safari Park στην επαρχία Guangzhou και συναναστρέφονται με ζώα όπως αρκούδες, ελέφαντες, χιμπατζήδες, πάντα, ακόμα και με φάλαινες.

Η παραγωγός της εκπομπής Yan Dianya δήλωσε ότι στόχος του σόου αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην αγάπη και την προστασία που χρειάζονται τα ζώα. «Το συνεργείο της σειράς δεν παραβιάζει τους νόμους περί προστασίας των άγριων ζώων. Κανείς μας δεν θέλει το κακό των ζώων», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook