Ιταλικά ΜΜΕ: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση στο Norman Atlantic – Πέντε νεκροί – Ψάχνουν ποινικές ευθύνες

ιταλικά-μμε-ολοκληρώθηκε-η-επιχείρησ-196900

norman_atlantik2Πέντε νεκροί και 407 διασωθέντες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, της επιχείρησης διάσωσης που είναι σε εξέλιξη στο πλοίο Norman Atlantic, η οποία, σύμφωνα με τα Ιταλικά ΜΜΕ, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο (14:30).

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, η ύπαρξη τεσσάρων ακόμη νεκρών για τους οποίους έκανε λόγο στην Ιταλική τηλεόραση αυτόπτης μάρτυρας, επιβεβαιώθηκε από τις Αρχές. Ωστόσο, η ταυτότητά τους δεν έχει γίνει γνωστή. Οι Ιταλικές Αρχές, έχουν ανοίξει την υπόθεση, δίνοντας εντολή να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Το πλοίο, βρίσκεται περίπου 1,5 μίλι από τις ακτές της Αλβανίας, προς τον νότο.

Σύμφωνα με μέλος πληρώματος πλοίου, που βρίσκεται στην περιοχή και συνδράμει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών, οι ιταλικές αρχές έχουν ζητήσει και από τα δύο ρυμουλκά, που βρίσκονται στο σημείο, να παραμείνουν σε απόσταση περίπου 1,5 ναυτικού μιλίου από το πλοίο, ενώ δεν έχουν κάνει γνωστές μέχρι στιγμής τις προθέσεις τους για το που θα πρέπει να οδηγηθεί μετά το τέλος της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, μολονότι η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ ζήτησε, χθες, να οδηγηθεί το πλοίο στο κοντινότερο λιμάνι, παρά ταύτα οι ιταλικές αρχές επιμένουν να οδηγήσουν το πλοίο σε λιμάνι της Ιταλίας.

Χθες τη νύχτα, πραγματοποιήθηκαν τρεις προσπάθειες ρυμούλκησης του «Norman Atlantic», αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό.

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook