Ιστορικές Περιηγήσεις στα Χανιά – Παρουσίαση στην Έκθεση Βιβλίου

ιστορικές-περιηγήσεις-στα-χανιά-παρ-724675

Μια περιήγηση στην Ιστορία των Χανίων έχει προγραμματιστεί την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 στις 9 το βράδυ, στην πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμισί, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στο πλαίσιο της 6ης έκθεσης βιβλίου που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία της πόλης.

Ο Χάρης Στρατιδάκης, συγγραφέας του βιβλίου « Ιστορικές Περιηγήσεις Στα Χανιά»  των εκδόσεων ΠΕΚ-Πυξίδα της πόλης, θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους με την προβολή που θα πραγματοποιήσει σε μια ιστορία 55 αιώνων με κείμενα και φωτογραφίες από στην ιστορία των Χανίων

Ιστορικές Περιηγήσεις Στα Χανιά

Χάρης Κ. Στρατιδάκης

Το βιβλίο είναι έκτασης 112 σελίδων, τετράχρωμο,  και περιέχει 280 φωτογραφίες και 24 σχεδιαγράμματα. Απευθύνεται σε καθέναν και καθεμιά που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ιστορία των Χανίων μέσα από τα σωζόμενα σήμερα μνημεία τους. Παράλληλα απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κοπιάζουν να δημιουργήσουν ιστορική συνείδηση στους μαθητές τους αλλά διαπιστώνουν ότι με τις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη. Στο πρώτο παρουσιάζονται ευσύνοπτα οι ιστορικές περίοδοι των Χανίων, με την προσθήκη των μυθολογικών τους απαρχών. Στο δεύτερο μέρος έχει καταρτιστεί ένας πλήρης οδηγός των μνημείων και των σημαντικότερων ευρημάτων, που περιλαμβάνει 311 εγγραφές. Στο τρίτο μέρος προτείνονται 24 συνολικά διαδρομές μέσα στην πόλη, που έχουν καταρτιστεί με διαφορετικά κριτήρια, ώστε να ικανοποιούν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα του αναγνώστη.

Στο παράρτημα παρατίθεται υλικό για εκπαιδευτικούς και μη: προτάσεις για επέκταση των περιηγήσεων και κατάλογος με περισσότερους από 500 ιστορικούς χώρους του Νομού Χανίων που προτείνονται για την πραγματοποίηση ιστορικών επισκέψεων. Στο βιβλίο περιέχεται επίσης μια εικονογραφημένη ιστορική γραμμή της πόλης, έκτασης τριών σελίδων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook