Θρήνος και ντροπή… Χάθηκε παιδάκι 4 χρονών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

θρήνος-και-ντροπή-χάθηκε-παιδάκι-4-χρο-182966

nosokomeioΤρία νοσοκομεία αναγκάστηκε να αλλάξει, λόγω ελλείψεων γιατρών στην ειδικότητα που χρειαζόταν και υποδομών, άρρωστο αγοράκι 4,5 ετών και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο άρρωστο από το σπίτι του στην Ιτέα Άμφισσας, ίσως πέρασε από το Γενικό Νοσοκομείο (ΓΝ) Άμφισσας, διακομίσθηκε στο ΓΝ Λαμίας ελλείψει όμως παιδονευρολόγου διακομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και ξεψύχησε πέντε ώρες αργότερα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού το νοσοκομείο δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων.

Και έχει και συνέχεια, η νεκροψία λόγω ελλείψεων στη Λάρισα, θα γίνει στη Θεσσαλονίκη…

Ειδικότερα, ο άτυχος Λεωνίδας – Γιώργος από την Ιτέα, μόλις 4,5 ετών, ξεκίνησε το μοιραίο «ταξίδι» του, από το σπίτι του στην Ιτέα, όπου και παρουσίασε συμπτώματα υψηλού πυρετού, εμετού κλπ.

Οι γονείς του κατέφυγαν σε παιδίατρο ο οποίος παρέπεμψε το περιστατικό στο νοσοκομείο. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν αρχικά μεταφέρθηκε στο ΓΝ Άμφισσας, αλλά την περασμένη Δευτέρα μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λαμίας. Εκεί, λόγω της επιδείνωσης της υγείας του και ελλείψει παιδονευρολόγου κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική της Λάρισας.

Η διακομιδή έγινε την Τετάρτη, και πέντε ώρες αργότερα, το παιδί που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας (ελλείψει Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων), άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Χθες η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για νεκροτομή προκειμένου οι ιστολογικές εξετάσεις να αποδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η υγεία του μικρού παιδιού, όπως σημείωναν οι γιατροί, επιδεινώθηκε σταδιακά λόγω μιας «πολυσυστηματικής λοίμωξης» χωρίς ακόμη να είναι γνωστό εάν ήταν μικροβιακής ή ιογενούς αιτιολογίας.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook