Θερμό επεισόδιο στη Σύμη | Τουρκικό σκάφος «γάζωσε» ελληνικό δουλεμπορικό

θερμό-επεισόδιο-στη-σύμη-τουρκικό-σκά-67565

tourkiko skafos1Επεισόδιο με καταδίωξη ελληνικού καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες από τουρκική ακταιωρό, η οποία άνοιξε πυρ προκειμένου να το ακινητοποιήσει, σημειώθηκε αργά το βράδυ της τρίτης, ανοικτά της Σύμης, προκαλώντας συναγερμό στα αρμόδια υπουργεία και τις υπηρεσίες της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, όλα ξεκίνησαν όταν το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον πλοίαρχο του καταμαράν να σταματήσει για έλεγχο ανοιχτά της Σύμης.

aktofylaki

Ο πλοίαρχος δεν πειθάρχησε, ακολούθησε καταδίωξη από ελληνικά και τουρκικά σκάφη και τελικά το καταμαράν εγκλωβίστηκε δυτικά της Σύμης. Επί τόπου έσπευσε σκάφος του Λιμενικού Σώματος που συνοδεύει το καταμαράν, στο οποίο επιβαίνουν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που όπως υποστήριξαν οι Τούρκοι ήταν προειδοποιητικοί.

tourkiko skafos2

Οι λαθρομετανάστες, επιβιβάστηκαν σε ναυαγοσωστικό και μεταφέρονται στο νησί της Ρόδου, ενώ κλιμάκιο αξιωματικών του λιμενικού θα ανακρίνει τους δύο συλληφθέντες. Πρόκειται για τον Έλληνα καπετάνιο του τουριστικού καταμαράν και ένα ακόμα άτομο που συνελήφθησαν και θα μεταφερθούν επίσης αύριο το πρωί στη Ρόδο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Ρόδου ενώπιον του οποίου θα προσαχθούν οι δύο συλληφθέντες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι λαθρομετανάστες είχαν επιβιβαστεί από τη Ντάτσα της Τουρκίας με προορισμό πιθανόν τη Σύμη, ή κάποια βραχονησίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook