Η food blogger Αντιδήμαρχος των Χανίων | Photos

η-food-blogger-αντιδήμαρχος-των-χανίων-photos-574640

 

Μοιράζει τη μέρα της σε δεκάδες συναντήσεις, εκδηλώσεις που πρέπει να δώσει το παρόν, παράπονα, απαιτήσεις, τηλεφωνήματα, και πάει λέγοντας…

Η Αντιδήμαρχος Χανίων Ελευθερία Αλιφιεράκη, όσο «γεμάτη» μέρα και αν έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα την δεις κουλ και χαμογελαστή και, με την πρώτη ευκαιρία, θα σου μιλήσει για την αγάπη της στην μαγειρική, την οποία εκφράζει και μέσα από το blog της.

Στο Μμμμμμμ η κυρία Αλιφιεράκη μας προτείνει πεντανόστιμες συνταγές, αλμυρές και γλυκές με την δική της υπογραφή! Μέσα σε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις, βρήκε λίγο χρόνο και μίλησε στο Χανιώτικο Free Press Magazine InTown  

Πότε μπήκε η μαγειρική στη ζωή σου;

Μάλλον υπήρχε κάτι στο DNA μου από αυτήν! Με θυμάμαι πάντα να έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το καλό φαγητό αλλά και τον τρόπο παρασκευής του… Εξελίχθηκε σε χόμπι που με ακολουθεί στην καθημερινότητα.

Και το food blogging πώς προέκυψε;

Ξεκίνησε από την ανάγκη μου να ταξινομήσω τις εκατοντάδες συνταγές που είχα συλλέξει και σημειώσει, όχι μόνο σε τετράδια, αλλά και σε χαρτοπετσέτες, χαρτάκια, ποδίτσες από ταξίδια κ.λ.π.. Εξελίχθηκε όταν αναρωτήθηκα πώς θα γίνει να έχουν τη δυνατότητα φίλες, συγγενείς, κουμπάροι, γνωστοί να τις βρίσκουν κάπου για να… σταματήσω πια να τις δίνω από το τηλέφωνο!

Πόσο χρόνο αφιερώνεις σε αυτό την ημέρα;

Πριν γίνω αντιδήμαρχος αφιέρωνα αρκετό χρόνο για να τις παρασκευάσω, να τις δοκιμάσω για να είμαι σίγουρη για ό,τι προτείνω, να τις φωτογραφίσω με το περιορισμένων φωτογραφικών δυνατοτήτων κινητό μου, για να τις γράψω, να τις ανεβάσω στο blog… Τώρα ανεβάζω όποτε ξεκλέβω χρόνο, όχι συχνά, όμως δεν σταματώ ποτέ να ψάχνω και να συλλέγω.

Οι συνταγές είναι δικές σου;

Πολλές από αυτές ναι, αλλά οι περισσότερες είναι από την μητέρα μου, τις φίλες μου, γνωστές κ.λ.π. Γενικά όποτε (και όπου!) δοκιμάσω κάτι που θα μου προκαλέσει γευστικό ενδιαφέρον, δεν θα διστάσω να ζητήσω τη συνταγή…

Ποιο είναι το μυστικό που θα κάνει ένα food blog να ξεχωρίσει ανάμεσα στα πολλά που υπάρχουν;

Το μυστικό, πιστεύω και η ουσία, είναι οι συνταγές να είναι δοκιμασμένες, πιστά δοσμένες, χωρίς «παραλείψεις». Οπωσδήποτε και μια όμορφη παρουσίαση μετράει καθώς και περισσότερες πληροφορίες πέρα από τις συνταγές αυτές καθαυτές, σχετικές με τη διατροφή, τα συστατικά, την υγεία, κάποια extra tips κ.λ.π.

Τι νομίζεις (ή τι σου λένε) ότι αρέσει στους αναγνώστες που σε παρακολουθούν;

Αυτό που πολλές φορές μου έχουν πει είναι ότι τους αρέσει η ακρίβεια και οι λεπτομέρειες που συνοδεύουν την κάθε συνταγή. Η ευκολία επίσης σερφαρίσματος στο blog είναι σίγουρα κάτι που ενθαρρύνει τον αναγνώστη να το επισκεφθεί ξανά.

Ποιες είναι οι δικές σου παιδικές γευστικές μνήμες;

Η γεύση από τηγανητές πατάτες στην παρασιά αλλά και φέτες «κανονικό» ψωμί με ελαιόλαδο, φρέσκια τριμμένη μυρωδάτη ντομάτα και μυζήθρα για τελείωμα… Μμμμμμμμμμμμ!!!

Ποια συνταγή της μαμάς ή της γιαγιάς φτιάχνεις με «ευλάβεια» χωρίς να παρεκκλίνεις χιλιοστό;

Όλες οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς φτιάχνονται με ευλάβεια, γιατί δεν έχουν απλά πλησιάσει την τελειότητα, την έχουν αγγίξει κιόλας. Εξάλλου, μόνο έτσι μπορεί να διασωθούν οι αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές πράγμα για το οποίο όλοι έχουμε χρέος και ευθύνη.

Σε ποια γεύση / φαγητό δεν μπορείς να αντισταθείς;

Για μένα όλα μα όλα τα φαγητά είναι υπέροχα αρκεί να έχουν χρησιμοποιηθεί πρώτης ποιότητας υλικά και να έχουν παρασκευαστεί σωστά. Δεν υπάρχει κανένα φαγητό που τηρεί τις παραπάνω προδιαγραφές και θα πω ότι δεν μου αρέσει.

Υπάρχουν υλικά στα οποία έχεις ιδιαίτερη αδυναμία και τα χρησιμοποιείς συχνά;

Έχω αδυναμία στα μπαχαρικά (από διάφορες χώρες) στα φαγητά, και στα εξωτικά αρώματα σε ότι έχει να κάνει με τα γλυκά. Σε σωστές όμως πάντα αναλογίες, καθώς είμαι της φιλοσοφίας πως «το περίσσιο, χαλά το ίσιο»…

Ποια είναι τα πέντε πράγματα που δεν λείπουν από την κουζίνα σου ποτέ;

Όταν ξεκινήσω να ετοιμάσω κάτι έχω προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να μη μου λείπει απολύτως τίποτα. Δεν κάνω εκπτώσεις στις παρασκευές μου και είμαι απόλυτη, πείτε με και παράξενη… θα το δεχτώ!!!

Αυτά όμως που είναι πάντα εκεί και ετοιμοπόλεμα, είναι τα εργαλεία μου!!! Αναφέρομαι στο μίξερ, τον αυγοδάρτη, την μαρίζ, τον πολυκόφτη και τη ζυγαριά ακριβείας!!!!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook