Η τραγική ιστορία της τελευταίας πριγκίπισσας της Βρετανίας με το όνομα Σάρλοτ

η-τραγική-ιστορία-της-τελευταίας-πριγ-245150

charlotΜετά από τη γέννηση της μικρής πριγκίπισσας της Βρετανίας που αποτέλεσε τη μεγάλη είδηση του σαββατοκύριακου, ακολούθησε η αγωνία σχετικά με το όνομα του νέου βασιλικού μωρού, στην οποία δόθηκε τέλος χτες το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού του Κένσιγκτον η κόρη της δούκισσας Κέιτ και του πρίγκιπα Γουίλιαμ θα λάβει το όνομα Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα. Η επιλογή του τριπλού ονόματος ικανοποιεί ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια, καθώς το Σάρλοτ είναι η θηλυκή εκδοχή του ονόματος Κάρολος, ενώ γεμάτη ενθουσιασμό πρέπει να είναι και η γιαγιά του μωρού βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά χαρούμενοι θα είναι και όσοι λάτρευαν την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ότι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον για την καινούργια πριγκίπισσα Σάρλοτ, σίγουρα θα έχει καλύτερη τύχη από την τελευταία πριγκίπισσα Σάρλοτ της Βρετανίας, η οποία έζησε μία σύντομη και αρκετά δυστυχισμένη ζωή τον 19ο αιώνα.

Κόρη του Γεωργίου του Δ’ και της Πριγκίπισσας Καρολίνας του Μπρούνσγουικ, η Σάρλοτ βρέθηκε στο επίκεντρο της επικής διαμάχης ανάμεσα στη μητέρα της και τον πατέρα της. Οι σχέσεις του ζευγαριού ήταν τόσο άσχημες που, μετά την στέψη του Γεωργίου, απαγορεύτηκε η είσοδος της Καρολίνας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Η Σαρλότ, αν και ζωηρό και χαρούμενο παιδί από τη φύση της, ανατράφηκε από γκουβερνάντες αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία του εγωκεντρικού της πατέρα και την εκκεντρικότητα της προκλητικής της μητέρας. Αν και περνούσε με τον καθένα τους κάποιους μήνες τον χρόνο, η μητέρα της την έβλεπε μόνο ως επισκέπτρια και ουσιαστικά μεγάλωσε χωρίς στοργή.

Θέλοντας να ξεφύγει από το αρρωστημένο περιβάλλον του παλατιού, ζήτησε να παντρευτεί ήδη από τα 17 της χρόνια, όμως ο πρίγκηπας που προόριζε για εκείνη ο πατέρας της, της προκαλούσε απέχθεια και έτσι αποφάσισε να το σκάσει.

Στα είκοσι της χρόνια, η Σαρλότ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Λεοπόλδο χωρίς έρωτα, για να ξεφύγει από τον έλεγχο του πατέρα της. Μετά από δύο αποβολές, η τρίτη της γέννα στάθηκε μοιραία. Το παιδί γεννήθηκε νεκρό και η ίδια χάθηκε την επόμενη ημέρα από αιμορραγικό σοκ, σε ηλικία μόλις 21 ετών.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook