Η πίκρα ενός Χανιώτη για τη γαϊδουριά των οδηγών | Photos

η-πίκρα-ενός-χανιώτη-για-τη-γαϊδουριά-τ-509670

Τις δικές του σκέψεις για την οδηγική παιδεία στα Χανιά – ή μάλλον την έλλειψή της- καταθέτει ο αναγνώστης του zarpaenews.gr Αργύρης Γεώργιος Σκλαβενίτης τις οποίες μάλιστα συνοδεύει με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

DSC_0316Μας γράφει αναλυτικά:

«Δεν ξέρω και πως να ξεκινήσω…

Μόλις μπήκα σπίτι, συγχυσμένος από έναν οδηγό ταξί – εν δυνάμει δολοφόνο. Αλλά περνάει η ώρα, περνάνε και τα νεύρα… Τι μένει; Μία λύπη, απογοήτευση και ένα γιατί. Αλλά φτάσαμε να λέμε, ευτυχώς γυρίσαμε ζωντανοί και σήμερα. Ναι εκεί έχουμε φτάσει.

DSC_0333Σαν να μην μας έφταναν τα προβλήματα της καθημερινότητας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά και αδιάκοπα όλους αυτούς που πιάνουν ένα τιμόνι στα χέρια τους και βάζουν τη ζωή όλων μας σε κίνδυνο.

DSC_0329Δυστυχώς για μένα, είμαι από εκείνους τους οδηγούς στο εξωτερικό, που σταματάνε στις διαβάσεις των πεζών, με κίνδυνο βέβαια της ζωής μου και ακούγοντας πολλά «γαλλικά» από τους υπόλοιπους οδηγούς. Καταλαβαίνω πως όλοι λίγο πολύ αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που μας προκαλούν άγχος, θυμό και νεύρα. Είναι όμως αβάσταχτο να βλέπουμε κάθε μέρα τις έννοιες πολιτισμός, μόρφωση και παιδεία να ισοπεδώνονται, οικογένειες να ξεκληρίζονται και ανθρώπους να χάνονται άδικα στην άσφαλτο.DSC_0313

Παλιότερα θύμωνα με την τροχαία και την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης ακόμα και των πιο κεντρικών δρόμων των Χανίων όπως Τζανακάκη, Αποκορώνου, Ζυμβρακάκηδων. Ειδικά σε αυτούς τους δρόμους η κατάσταση είναι σε όλους μας γνωστή. Αυτοκίνητα παρκαρισμένα και διπλοπαρκαρισμένα παντού, πάνω σε διαβάσεις, φανάρια, πεζοδρόμια, στη μέση του δρόμου.

DSC_0312Καταλαβαίνω τώρα πια την αδυναμία της τροχαίας να λύσει το πρόβλημα. Δυστυχώς η ευθύνη έχει πέσει σε εμάς. Εμείς πρέπει να αλλάξουμε, να μάθουμε, να μορφωθούμε και να εξελιχτούμε. Όχι για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Αλλά για να μπορούμε να λεγόμαστε άνθρωποι.

DSC_0323Μου λένε οι φίλοι μου να μην φωνάζω, να μην θυμώνω, ο άνθρωπος δεν αλλάζει. Αλλά δεν το δέχομαι. Δεν το βάζω κάτω. Αν καταφέρω και ξυπνήσω έστω και έναν, έχω κάνει την αρχή! Θα είναι μία μικρή πρώτη νίκη. Έχουμε δεχτεί το δώρο της ζωής και το σκορπάμε καθημερινά στους δρόμους. Είναι αμαρτία» καταλήγει ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει πως οι φωτογραφίες είναι από έναν και μόνο περίπατο στην πόλη.

DSC_0320DSC_0318zarpanews.gr

3 thoughts on “Η πίκρα ενός Χανιώτη για τη γαϊδουριά των οδηγών | Photos

  1. Δυστυχώς αυτή είναι η έλλειψη φιλότιμου και τσίπας από τους σημερινούς Χανιώτες. Το πρόβλημα που περιγράφει ο άνθρωπος είναι μόνο ένα μέρος της ελεεινής καθημερινότητας που βιώνουμε στα Χανιά. Από που ν’αρχίσω και που να καταλήξω…από τη μόνιμη κίνηση στην αριστερή λωρίδα του BOAK, από το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται με το πρώτο ψιλόβροχο, από τον τρόπο που παρκάρουν πιάνοντας δυο θέσεις μαζί; Από τις καθημερινές παραβιάσεις πινακίδων STOP; Από την παρακώλυση συγκοινωνιών; Δυστυχώς θα πρέπει η τροχαία να χώνει τσουχτερά πρόστιμα σε όλους αυτούς. Και μην ακουστούν δικαιολογίες για οικονομική στενότητα. Τα Χανιά είναι πλούσια πόλη. Ορίστε λοιπόν μια καλή ιδέα προς γνώση και συμμόρφωση. Συν του ότι με τα χρήματα που θα μαζευτούν θα γεμίσουν τα ταμεία του Δήμου. Έτσι δεν θα χρειάζεται να πληρώνουμε αυτά τα απαράδεκτα δημοτικά τέλη.

  2. Τον ιδιο γολγοθα περναω και εγω καθημερινα φιλε Αργυρη. Το 2003 ειχα τη φαεινη ιδεα να επαναπατριστω απο Αμερικη, μετα απο 25 χρονια, τη μιση μου ζωη. Τεραστιο λαθος για το οποιο εχω μετανιωσει οικτρα. Εκτοτε, ειμαι σχεδον μονιμα τσατισμενος -ειναι πολυ ψυχοφθορο ξερεις- με την αχρεια οδηγικη συμπεριφορα ορισμενων συμπατριωτων μας, και οχι μονο. Οι ιδιοι ειναι παντελως αναισθητοι και δεν τους καιγεται καρφι. Την κορη μου παω να παρω καθε μερα απο το δημοτικο περπατωντας και ειναι κυριολεκτικα ενας αγωνας για επιβιωση -μη μας χτυπησει καποιο αυτοκινητο. Δυστυχως, δεν βλεπω φως στο τουνελ αγαπητε φιλε. Δεν βλεπω τον Ελληνα να θελει ν’ απαλλαγει απο αυτες τις συμπεριφορες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook