Η Μενεγάκη και… εμείς οι άλλες

η-μενεγάκη-και-εμείς-οι-άλλες-197052

menegaki«Είναι 3 μηνών έγκυος η Μενεγάκη;», «Πρώτη φορά με θεόστενο φόρεμα η Μενεγάκη», «Η ολοστρόγγυλη Μενεγάκη και τα κιλά», «Η Μενεγάκη παραδέχεται ότι είναι έγκυος»… Να μην τα πολυλογώ, αν βάλεις στο Google «Ελένη Μενεγάκη έγκυος» σου βγάζει γύρω στα 457.000 αποτελέσματα.

Κι ενώ τα δημοσιεύματα δίνουν και παίρνουν και τα γκόσιπ οργιάζουν, οι μετοχές της Ελένης επαγγελματικά ανεβαίνουν. Η φουσκωμένη κοιλίτσα της γίνεται σύμβολο επιτυχίας και δύναμης. Η ίδια βέβαια το γνωρίζει και το πουλάει όσο δεν πάει, και καλά κάνει η γυναίκα αφού όλοι ασχολούνται μ’ αυτό. Μόνο στο δελτίο των οκτώ δεν το έχουν αναφέρει ακόμα.

Πάμε τώρα στη δική μου φουσκωμένη κοιλίτσα. Πριν εννιά μήνες, όταν έβλεπα το τεστ να βγαίνει θετικό, με έλουζε κρύος ιδρώτας: Πώς θα το πω στη δουλειά, την οποία μόλις βρήκα και είμαι και με μπλοκάκι; Φρίκη! Μετά θυμήθηκα τις ιστορίες φίλων και γνωστών. Άλλη την έδιωξαν απ’ τη δουλειά μόλις το είπε, άλλη λίγο καιρό μετά (το αφεντικό ήταν φιλεύσπλαχνο), άλλη την υποβάθμισαν με το επιχείρημα ότι τώρα που είναι έγκυος δεν θα μπορεί ν’ ανταπεξέλθει.

Για να μην πω για τις ερωτήσεις που σου κάνουν πολλοί υποψήφιοι εργοδότες: Πόσο χρονών είστε; Είστε παντρεμένη; Έχετε παιδιά; Θέλετε παιδιά; Όχι; Όχι τώρα ή όχι γενικά; Υπάρχει περίπτωση να θελήσετε αργότερα; Και ορκισμένη εχθρός της μητρότητας να δηλώσεις, βλέπεις την αμφιβολία στα μάτια του άλλου, την πεποίθηση ότι αφού έχεις μήτρα και ωορρηξία κάποια στιγμή θα του την κάνεις τη στραβή και θα γκαστρωθείς. Μόνο αν είσαι στειρωμένη τον καθησυχάζεις εντελώς.

Συμπέρασμα: στον πλανήτη των διασήμων, μια κοιλιά που φουσκώνει είναι τις περισσότερες φορές επαγγελματικό αβαντάζ, σε κάνει θέμα συζήτησης, φέρνει προτάσεις και γεμίζει λεφτά το ταμείο. Στον πλανήτη των κοινών θνητών, αντίθετα, η εγκυμοσύνη αντιμετωπίζεται κατά βάση ως ελάττωμα. Μια περίοδος που καθιστά τη γυναίκα μη αποδοτική, προβληματική, ασύμφορη και πολύ συχνά την πετάει εκτός εργασιακού στίβου σαν αχρείαστο σκουπίδι.

Πόσο τρελό και άδικο, δυστυχώς όμως έτσι είναι. Άμα δεν είσαι Ελένη Μενεγάκη, η εγκυμοσύνη εγκυμονεί επαγγελματικούς κινδύνους.

Υ.Γ: Και γενικά, ρε παιδί μου, σε όλα υπάρχει μια ανισότητα και μια αδικία. Σε πιάνουν μ’ έναν μπάφο, αν είσαι άσημος μπλέκεις με αστυνομίες και δικηγόρους. Σε πιάνουν με κόκα και ηρωίνη, αν είσαι η Κέιτ Μος διπλασιάζονται τα συμβόλαια, αν είσαι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ γίνεσαι ο πλουσιότερος ηθοποιός στον πλανήτη.

Πηγή: Λίλα Σταμπούλογλου | protagon.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook