Η κακοκαιρία επιστρέφει την Πρωτοχρονιά στην Κρήτη | Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας

η-κακοκαιρία-επιστρέφει-την-πρωτοχρο-475757

Δελτίο με τις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, δίνοντας έμφαση στο κύμα κακοκαιρίας που θα επηρεάσει την Κρήτη από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, έδωσε στην δημοσιότητα ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Τα νεότερα δεδομένα επιβεβαιώνουν μια αρκετά σημαντική εκδήλωση άκρως χειμωνιάτικων καιρικών φαινομένων που πιθανά θα προκαλέσουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα φαινόμενα θα ενταθούν ενώ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν αρκετά χαμηλότερα υψόμετρα (ενδεικτικά αναφέρονται τα 500 μέτρα) και χιονόνερο θα πέσει στις πεδινές περιοχές της Κρήτης. Οι άνεμοι θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν σταδιακά με την ένταση τους να φθάνει στα 6 -7 Μποφώρ σε περιοχές του νησιού, ενώ στα πελάγη θα φθάνουν ή και θα ξεπερνούν τα 7 – 8 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμαίνεται περίπου στους 6 – 7 ⁰C στα πεδινά ενώ στα ορεινά θα είναι κοντά στους 0 ⁰C.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου

Βροχές με Χιόνια έως και σε χαμηλά υψόμετρα, πολύ Ισχυροί έως και Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού της Παρασκευής. Η θερμοκρασία θα σημειώσει ακόμη μικρή πτώση ενώ στα ορεινά θα πέσει κάτω από τους 0 ⁰C.

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Η κακοκαιρία διατηρείται και για την ημέρα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με την τάση των προγνωστικών μοντέλων να δείχνουν μία σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, αν και στα ορεινά πιθανά να συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιθανά σταδιακή ύφεση του καιρού αναμένεται από την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook