Η απίστευτη ιστορία ενός Κρητικού που έφτασε να ζυγίζει 350 κιλά

η-απίστευτη-ιστορία-ενός-κρητικού-που-693009

«Παλεύει» για τη ζωή του Κρητικός που έπαιρνε 100 κιλά το χρόνο. Τα χειρουργεία και το μήνυμά του μέσα από το νοσοκομείο.

«Παλεύει» με τους δικούς του «δαίμονες», τα 350 κιλά που ζυγίζει αλλά και τις δυσκολίες της καθημερινότητας που τον έφεραν στο «κατώφλι» του χειρουργείου. Όσο τον βασανίζει το βάρος του αλλά τόσο τα κιλά έγιναν απίστευτο ψυχολογικό φορτίο στις πλάτες του, από το οποίο πλέον αγωνίζεται να απαλλαγεί.

Ο 42χρονος Κρητικός έχει όμως απίστευτη δύναμη ψυχής και αντιμετωπίζει την περιπέτεια υγείας του με σθένος λέγοντας με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή «θα τα καταφέρω, γιατί είμαι δυνατός».

Τρία χειρουργεία για να απαλλαγεί από το βάρος

Από το νοσοκομείο των Αθηνών όπου νοσηλεύεται ο Χρήστος μίλησε στο neakriti.gr για την απίστευτη προσωπική του περιπέτεια και δεν κρύβει την ελπίδα ότι αυτή τη φορά με σκληρό αγώνα, η ζωή του θα αλλάξει και θα γυρίσει για πάντα κεφάλαιο στη ζωή του.

Όπως σημειώνει ο 42χρονος Κρητικός «αυτή τη στιγμή ζυγίζω 309 κιλά και νοσηλεύομαι ήδη κάποιες ημέρες στο νοσοκομείο . Όπως μου έχουν πει οι γιατροί θα υποβληθώ σε επέμβαση και κάνω διατροφή για να χάσω κιλά και να μπω στο χειρουργείο. Με ενημέρωσαν ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες τρεις επεμβάσεις στο διάστημα των επόμενων μηνών για να “κλείσει” το στομάχι. Σε όλη αυτή την προσπάθεια έχω την οικογένειά μου δίπλα μου…».

Ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας που τον συγκίνησε

Κι αν ο αγώνας για τα κιλά απαιτεί προσωπικό αγώνα και θέληση, χρειάζεται παράλληλα και τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης. Όπως λέει ο 42χρονος, αυτό που του δίνει την αντοχή για να συνεχίσει να ξεπερνάει τα εμπόδια, είναι τα αγαπημένα του πρόσωπα που βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό του αλλά και άνθρωποι που έγιναν οι πιο επιστήθιοι και πιστοί φίλοι του .

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Έχω την οικογένειά μου που μου συμπαραστέκεται και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Και πριν φύγω με αποχαιρέτησε και ο Αρχιεπίσκοπος που μου έδωσε δύναμη. Υπάρχει όμως και ένας άνθρωπος που με συγκίνησε. Αρχικά ο Αντώνης Καράτζης ήταν γείτονάς μας καθώς είναι κοντά στο σπίτι και την επιχείρησή μου. Κάποια στιγμή με ενημέρωσαν ότι μου έβαλε χρήματα στο λογαριασμό μου. Εκείνη τη στιγμή πιο σημαντική από τα χρήματα ήταν η πράξη του. Μετράει η εκτίμηση, η προσφορά αγάπης, η ανθρωπιά. Έτσι θα έκανε και ο πατέρας του. Μου έδωσε μεγάλη ψυχολογική δύναμη για το χειρουργείο που θα κάνω…».

Ζύγιζε μόλις 83 κιλά

Όσο για το πώς ξεκίνησε η προσωπική του περιπέτεια, ο Χρήστος αφηγείται ότι λίγα χρόνια πριν, ζύγιζε μόλις 83 κιλά. Όπως υποστήριξε οι αλλαγές στο μεταβολισμό και ψυχολογικές μεταπτώσεις την περίοδο της κρίσης τον οδήγησαν ουσιαστικά να «φορτωθεί» 100 κιλά το χρόνο και σε 2-3 χρόνια να φτάσει στα 350 κιλά. Η μεγαλύτερη του δυσκολία όπως αφηγείται ήταν  η καθημερινές μετακινήσεις του και ζητάει περισσότερα ταξί ΑμεΑ για την Κρήτη.

Αυτή τη στιγμή συνεχίζει την προσπάθεια απώλειας βάρους με τη βοήθεια των γιατρών , τα έξοδα νοσηλείας καλύπτονται από την ασφάλειά του και πληρώνει μόνο τα έξοδα διαμονής της οικογένειάς του και τις μετακινήσεις. Πάντως παρά τις δυσκολίες που βιώνει όπως λέει ο 42χρονος, συνεχίζει να βοηθάει άλλους συνανθρώπους καθώς όπως λέει «αυτό που έχει σημασία είναι η ανθρωπιά». Και ο ίδιος δεν άφησε τα εμπόδια να τον «λυγίσουν» καθώς όπως είπε θα καταφέρει να «νικήσει» τα κιλά του.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook