Ηράκλειο | 26% αύξηση αφίξεων – Aεροδρόμιο στο Καστέλι «τώρα», ζητούν οι ξενοδόχοι

ηράκλειο-26-αύξηση-αφίξεων-aεροδρόμιο-43059

aerodromio irakleiouΟ πρόεδρος των ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, σε δηλώσεις του στο Βήμα της Κυριακής, τονίζει ότι η καλή εικόνα που παρουσιάζει ο τουρισμός φέτος, αμαυρώνεται από την πολύ κακή εικόνα του Αεροδρομίου Ν. Καζαντζάκης που είναι, όπως λέει «η πρώτη και η τελευταία εικόνα που έχουν οι επισκέπτες.

26% αύξηση στις αφίξεις

«Ο Ιούνιος έχει κλείσει, ενώ τώρα κλείνει και ο Ιούλιος», λέει ο κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος των ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, δίνοντας μια εικόνα από την αύξηση της κίνησης στο νομό Ηρακλείου που για το μήνα Μάιο, υπολογίζεται στο 26% σε σχέση με πέρυσι, με 308.000 αφίξεις.

Πεσμένη η κίνηση

Τα μεγάλα ξενοδοχεία έχουν τη «μερίδα του λέοντος», με το all inclusive να εφαρμόζεται σχεδόν καθολικά, με αποτέλεσμα η κίνηση στην αγορά να είναι πεσμένη.

Αυτό θα αλλάξει μόνο «όταν γεμίσουν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα διαμερίσματα», εξηγεί.

Σημειώνεται ότι, η τιμή του πακέτου (με αεροπορικά εισιτήρια) για επτά ημέρες σε ξενοδοχείο 4 αστέρων, υπολογίζεται στα 600-800 ευρώ.

Ο κ. Χαλκιαδάκης, επισημαίνει επίσης ότι φέτος είναι η πρώτη χρόνια που οι κρατήσεις από τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις Βαλτικές χώρες, ξεπερνούν τις κρατήσεις των Γερμανών.

Τέλος, επικεντρώνεται στην κακή εικόνα του Αεροδρομίου του Ηρακλείου και προβάλει την ανάγκη της άμεσης κατασκευής νέου αεροδρομίου στο Καστέλι αλλά και βελτίωσης του οδικού δικτύου της Κρήτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook