Ηράκλειο | Τον συνέλαβαν για τα τρία βαρελόσκυλα που κακοποιεί συστηματικά

ηράκλειο-τον-συνέλαβαν-για-τα-τρία-βαρ-66362

FaistosVareloskylaΈναν βοσκό, ιδιοκτήτη τριών «βαρελόσκυλων» συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι αστυνομικοί του Α.Τ. Μοιρών σύμφωνα με τον διοικητή τους Αδαμάντιο Αντωνάκη. Εις βάρος του κτηνοτρόφου, που κακοποιούσε τα τρία ζώα του, καθώς τα είχε αλυσοδεμένα στα βαρέλια χωρίς τροφή, νερό και περίθαλψη σχηματίζεται δικογραφία.

Τα δύο σκυλιά – που τα βλέπετε και στις φωτογραφίες – ζούσαν σαν σκιάχτρα πάνω στον δρόμοπου ενώνει τον οικισμό Τσιγκούνα με το χωριό Αντισκάρι. Το τρίτο σκυλί είναι δεμένο στον οικισμό Τσιγκούνα πάνω στο δρόμο που πάει προς την παραλία Λιμανάκι. Εκεί τα εντόπισε μια κάτοικος γυναίκα η οποία και απευθύνθηκε στη Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο» ώστε τα ζώα να σωθούν και ο ιδιοκτήτης τους να τιμωρηθεί.

Σύμφωνα με την Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρο» που έκανε και την καταγγελία, και ενημέρωσε και το www.zoosos.gr για τη θετική έκβαση της υπόθεσης, τα σκυλιά παρακολουθούνται πλέον από την Αστυνομία και φιλόζωους εθελοντές, οι οποίοι τα φροντίζουν.

Αν το δικαστήριο ζητήσει την αφαίρεση τους θα τα αναλάβει η Μ.Κ.Ο. «Ζωφόρος». Εντούτοις ο ιδιοκτήτης τους ενημερώθηκε ότι αν τα εξαφανίσει, μόλις βγει από το κρατητήριο, θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη θέση του και θα διωχθεί ποινικά και γι’ αυτό.

 

Πηγή: zoosos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook