Ηράκλειο | Προσθαλάσσωση υδροπλάνων στη Χερσόνησο

ηράκλειο-προσθαλάσσωση-υδροπλάνων-σ-46728

YDROPLANAΜετά τα Χανιά και συγκεκριμένα την Σούδα την σκυτάλη στο ενδιαφέρον των επενδυτών παίρνει το Ηράκλειο και ειδικότερα η Χερσόνησος , μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού.

Για τον λόγο αυτό όπως έγινε γνωστό  σήμερα  και ώρα 10 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου  Σέγκου Ιωάννη και της Διοίκηση της εταιρείας Hellenic Sea Planes, με σκοπό την διερεύνηση της δυνατότητας χρήσης του Λιμένα της Χερσονήσου για την προσέγγιση υδροπλάνων.

Τα σχέδια της εταιρείας

Όπως έχει αποκαλύψει ήδη το neakriti.gr, τα πρώτα υδροπλάνα θα κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στην Κρήτη, εάν πάντα επιτύχει το φιλόδοξο πλάνο της εταιρείας Ηellenic Seaplanes s.a. Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Χαραλάμπους, συνήθως η διαδικασία της αδειοδότησης για τα υδροπλάνα «παίρνει» από 2,5 έως 6 μήνες, οπότε, εάν όλα πάνε κατ’ ευχήν και η εταιρεία τα καταφέρει, θα φτάσουν τα πρώτα υδροπλάνα το 2014 και στην Κρήτη.

Η εταιρεία φιλοδοξεί να διαμορφώσει τουλάχιστον 4 υδατοδρόμια στην Κρήτη, ένα σε κάθε νομό του νησιού, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη Γαύδο.

Τα υδροπλάνα, εφόσον πάντα ευοδωθούν τα σχέδια και οι προβλέψεις της εταιρείας, θα εκτελούν δρομολόγια από δυτικά προς ανατολικά αλλά και αντίστροφα, εξυπηρετώντας τους πολίτες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα πιο γρήγορο και οικονομικό – όπως πάντα υποστηρίζει η εταιρεία .

 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook