Επιστολή – πρόκληση της Άγκυρας προς την Ε.Ε: Συνδέει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς με τους «8»

επιστολή-πρόκληση-της-άγκυρας-προς-708737

Προκλητική επιστολή του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία η τύχη των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέεται άμεσα με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και ήδη έχει χορηγηθεί σε 3 από αυτούς.

Μέσω της επιστολής προς τον Αντόνιο Ταγιάνι, αποκαλύπτεται το παιχνίδι εκβιασμού του Ερντογάν, καθώς είναι η πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του σχεδίου της Άγκυρας για συσχέτιση των υποθέσεων των δύο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Στην επιστολή, που αποκαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ, στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει στην Τουρκία τους αξιωματικούς.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, διά του αντιπροσώπου του, φτάνει σε σημείο να λέει ότι περιμένει «την έκδοση των 8 δολοφόνων άμεσα» και διαβεβαιώνει ότι «οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία», αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι το δεύτερο προϋποθέτει να έχει υπάρξει το πρώτο.

Πηγή: real.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook