Επίσκεψη Βάμβουκα στο ΤΕΕ: «Συζήτηση για τα προβλήματα και την αντιμετώπισή τους»

επίσκεψη-βάμβουκα-στο-τεε-συζήτηση-γ-137646

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Γιάννη Στρογγυλό και τα μέλη της διοικούσας επιτροπής συναντήθηκε το απόγευμα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας. Ο κ. Βάμβουκας συνοδευόταν από την αρχιτέκτονα πολεοδόμο Ιωάννα Μελάκη, τον οικονομολόγο Μιχάλη Αρτεμάκη, την καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής Αμαλία Κωτσάκη, τον τοπογράφο μηχανικό Νίκο Ποθουλάκη, και τις υποψήφιες με τον συνδυασμό  Μέλπω Σκουλά  και Σόνια Βερναδάκη.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του «Δήμου Ενεργών Πολιτών»: «στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σχετικά με την ενδεικνυόμενη αντιμετώπισή τους».

Αναλυτικότερα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Σχετικά με την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού, ο κ. Βάμβουκας προέταξε την ανάγκη να επικαιροποιηθεί και να εφαρμοστεί άμεσα η κυκλοφοριακή μελέτη, η οποία στο εξής πρέπει να λαμβάνει υπόψη νέες ανάγκες και στοχεύσεις, όπως η χωροθέτηση περιφερειακών σταθμών αυτοκινήτων, η ενοποίηση ελεύθερων χώρων και πάρκων και η δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων.

Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ολοκλήρωσης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων, που αποτελούν, όπως τόνισε, προτεραιότητα για την επόμενη δημοτική αρχή. Όσον αφορά το στρατηγικό στόχο της ένταξης της παλιάς πόλης στον κατάλογο μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε ότι αυτή «πρέπει να είναι προϊόν μιας εξαιρετικά σοβαρής δέσμευσης, που θα αναλάβουν από κοινού η νέα δημοτική αρχή, οι φορείς και οι δημότες. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις και προϋποθέσεις.

Όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε ότι για να πετύχουμε αυτό το στόχο απαιτείται εντατική προσπάθεια, συστηματικός σχεδιασμός και προετοιμασία σε βάθος. Αλλά και η ίδια η ένταξη συνεπάγεται σοβαρές δεσμεύσεις, που θα επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο ζωής σε ολόκληρη την πόλη. Επομένως, δεν χωρούν επιπόλαιες προσεγγίσεις, μόνο με συστηματική δουλειά μπορούμε να πετύχουμε αυτό που αξίζει στην πόλη μας, στην ιστορικότητα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της».

Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε επίσης στη «νέα αντίληψη στον τρόπο λειτουργίας των δημοτικών αρχών, με το δήμο σε θέση επιτελικού σχεδιαστή και συντονιστή πολιτικών, σε στενή συνέργεια με τους τοπικούς παραγωγικούς και τεχνοκρατικούς φορείς. Αυτή τη φιλοσοφία λειτουργίας δεσμευόμαστε να προωθήσουμε, δήμου με τα επιμελητήρια της πόλης, τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και τους ερευνητικούς και παραγωγικούς φορείς, συνδιαμορφωτές πολιτικών και παρεμβάσεων».

zarpa.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook