Εντυπωσιακές φωτογραφίες του τυφώνα Maysak από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

εντυπωσιακές-φωτογραφίες-του-τυφώνα-mays-232511

ImageHandlerΗ αστροναύτης Samantha Christoforetti ανέβασε στο Twitter εντυπωσιακές φωτογραφίες του τυφώνα Maysak από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου βρίσκεται. Ο τυφώνας βρισκόταν ακόμα έξω από την επικράτεια των Φιλιππίνων στις 4 μ.μ (τοπική ώρα) και σύμφωνα με το τελευταίο μετεωρολογικό δελτίο στη χώρα έχει ταχύτητα ανέμων μέχρι και 225 χιλιόμετρα την ώρα!

Ο απειλητικός τυφώνας, παρά το ό,τι αναμένεται να αποδυναμωθεί, όταν φθάσει στις Φιλιππίνες, εν τούτοις η είδηση της άφιξής του έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα. Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει τις Φιλιππίνες απόψε το βράδυ ή το αργότερο, την Πέμπτη το πρωί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ο Maysak ανήκει στις καταιγίδες κατηγορίας 5 και κινείται πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό με ταχύτητα 250 χιλιόμετρα την ώρα. Ο οργανισμός Γεωφυσικής, Ατμόσφαιρας και Αστρονομίας των Φιλιππίνων (PAGASA), ανέφερε ότι ο τυφώνας θα κάνει αισθητή την παρουσία του στις Φιλιππίνες την Μεγάλη Πέμπτη (Πάσχα καθολικών), όταν το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων θα είναι απασχολημένο με τα παραδοσιακά θρησκευτικά του καθήκοντα.

Η Ιταλίδα αστροναύτης ανέβασε στο διαδίκτυο τις καταπληκτικές φωτογραφίες του τυφώνα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό  (ISS), την Τετάρτη 1 Απριλίου. Η Christoforetti έχει λάβει μέρος στις αποστολές 42 και 43 του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού και θα βρίσκεται εκεί μέχρι τον Μάιο του 2015.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook