«Εμφύλιος» στους Συντηρητικούς ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit

εμφύλιος-στους-συντηρητικούς-ενόψ-376590

Πενήντα ευρωσκεπικιστές «αντάρτες» των Συντηρητικών «σκάβουν το λάκκο» στον Ντέιβιντ Κάμερον ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ευρωπαική οικογένεια.

Τις τελευταίες ώρες Συντηρητικοί βουλευτές και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που ηγούνται της εκστρατείας του Brexit, έχουν εξαπολύσει μία ενορχηστρωμένη εκστρατεία κατά του Κάμερον, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Τρεις βουλευτές ζήτησαν την αποπομπή του από την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχουν έτοιμες τις 50 υπογραφές που απαιτούνται για να κινήσουν πρόταση μομφής εναντίον του.

Την ίδια ώρα, ο Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου με την κοφτερή γλώσσα ο οποίος χρησιμοποιεί την αντιευρωπαική του καμπάνια ως μέσο ανέλιξής του στην ηγεσία των Συντηρητικών, εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών χαρακτηρίζοντας τους αναξιόπιστους.

Άμεση ήταν η αντίδραση πρωτοκλασάτων στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος που έσπευσαν να εκτοξεύσουν πυρά όχι μόνο κατά του Τζόνσον αλλά κατά όλων των υποστηρικτών του Brexit.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τζον Μέιτζορ και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Κένεθ Κλαρκ κατήγγειλαν τον εκτροχιασμό της προεκλογικής εκστρατείας από πλευράς των υποστηρικτών του Brexit ενώ αποκάλεσαν τον Μπόρις Τζόνσον «οπορτουνιστή» που βάζει πάνω από το εθνικό συμφέρον της χώρας τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Eπιπλέον τον κατηγορούν για ανήθικη και κακοήθη καμπάνια αντίστοιχη με αυτή του Ντόναλντ Τραμπ.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, έχοντας στο πλευρό του το νέο δήμαρχο του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν – τον πρώτο μουσουλμάνο δήμαρχο στην ιστορία της βρετανικής πρωτεύουσας – έχει ήδη ξεκινήσει εκστρατεία υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, ωστόσο, απέφυγε κάθε σχολιασμό για τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα του .

Για σκληρή μάχη πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα κάνει λόγο η Deutsche Welle τονίζοντας ότι η προεκλογική καμπάνια από πλευράς ευρωσκεπτικιστών γίνεται ολοένα και πιο «βρώμικη», παραβιάζοντας τις γενικά αποδεκτές συμπεριφορές της πολιτικής ζωής της Βρετανίας. Για τους πολιτικούς αναλυτές, οι αναποφάσιστοι είναι αυτοί που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της κάλπης για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην ευρωπαική οικογένεια.

Πάντως, το προβάδισμα των υποστηρικτών της παραμονής του Λονδίνου στην Ε.Ε κλονίζεται τις τελευταίες ημέρες καθώς το Brexit εμφανίζεται να έχει προβάδισμα της τάξης του 3% σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook