Εκπληκτικές εικόνες: Εκκενώνονται χωριά λόγω ηφαιστείου στην Ινδονησία

εκπληκτικές-εικόνες-εκκενώνονται-χω-258815

ImageHandlerΈνα πυκνό μαύρο σύννεφο έχει καλύψει μεγάλο μέρος της δυτικής Ινδονησίας, καθώς το ηφαίστειο που βρίσκεται στο βουνό Σίναμπουνγκ δραστηριοποιήθηκε εκ νέου, απειλώντας τις ζωές των κατοίκων των γύρω νησιών.

ind1Για περίπου 400 χρόνια, το ηφαίστειο ήταν ανενεργό, πριν εκραγεί το 2010, σκοτώνοντας δυο άτομα και εκτοπίζοντας περισσότερους από 30.000 Ινδονήσιους από τα σπίτια τους.

ind2Στις 2 Ιουνίου, το ηφαίστειο κατατάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο επικινδυνότητας, καθώς το ποσοστό μάγματος που συγκεντρώθηκε στο εσωτερικό του υποδεικνύει την πιθανότητα έκρηξης στο εγγύς μέλλον.

ind3Στην προσπάθεια προστασίας των ντόπιων, περισσότεροι από 2.700 έχουν πάρει εντολή και εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, εκκενώνοντας μια απόσταση που εκτείνεται 6,5 χιλιόμετρα περιμετρικά του Σίναμπουνγκ.

ind4Από τη στιγμή της έκρηξης καπνού, περισσότερες από 11 «καταιγίδες» καυτής στάχτης έχουν μετατρέψει το τοπίο σε εξωγήινο, ενώ οι ηφαιστειολόγοι προειδοποιούν πως, ανά πάσα στιγμή, μπορεί αυτοί οι κατακλυσμοί, να συνοδευτούν από κομμάτια βράχων αναμεμειγμένα με καυτά αέρια.

ind5Παρά το γεγονός πως με τα υπόλοιπα 130 ενεργά ηφαίστεια, οι εκρήξεις δεν εμπνέουν ανησυχία και οι αγρότες συνεχίζουν κανονικά τις δραστηριότητές τους, με το, ύψους 2.460 μέτρων Σίναμπουνγκ, οι αρχές έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα.

ind6

ind7

ind8

ind9

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook