Δύο ξένοι στην ίδια πόλη Βουλγαράκης και Βάμβουκας

δύο-ξένοι-στην-ίδια-πόλη-βουλγαράκης-κ-516319

Δυο ξένοι στην ίδια πόλη, φαίνεται πως είναι τόσο ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης.

Τουλάχιστον αυτό προκύπτει, από την ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, μέσω της οποίας σημειώνει πως, η Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε. μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στα Χανιά.

Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή προκάλεσαν, οι δηλώσεις του δημάρχου Χανίων στην χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης, (δείτε εδώ) ότι για το 2017, η Αναπτυξιακή της Αντιπεριφέρειας δεν μπορεί να υλοποιήσει το σχετικό πρόγραμμα.

Η ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων:

«Μόνο έκπληξη μπορούν να προκαλέσουν οι χθεσινές δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, ότι η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» δεν μπορεί, για φέτος τουλάχιστον, να αναλάβει την ευθύνη φιλοξενίας προσφύγων στον τόπο μας.

Έκπληξη γιατί ο Δήμαρχος επιχειρεί να εισέλθει σε «ξένα χωράφια» για τα οποία ουδεμία γνώση έχει. Άραγε από πού ενημερώθηκε ο κ. Βάμβουκας για το ποιες είναι οι δυνατότητες της «Αναπτυξιακής Χανίων ΑΕ» στο συγκεκριμένο ζήτημα; Καλό θα είναι να βγει και να το κατονομάσει, διαφορετικά οι δηλώσεις του και άκαιρες, και άτοπες είναι.

Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι ο Δήμαρχος ουδέποτε ενημερώθηκε από εμένα, ως Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εταιρείας, ενώ είχαμε συχνές επαφές για το θέμα αυτό, αλλά και σχετική συνομιλία λίγο πριν τις δηλώσεις του αυτές.

Προφανώς επίσης δεν τον καλύπτουν ούτε η επίσημη απόφαση του Δ.Σ. της Εταιρείας ότι και θέλουμε, και μπορούμε να υλοποιήσουμε το σχετικό πρόγραμμα φιλοξενίας, ούτε η επιστολή που του αποστείλαμε στις 27-3-2017, με την οποία δηλώναμε εκ νέου την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στο πρόγραμμα.

Καλό είναι οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου να συνεργαζόμαστε για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Τόσο η Περιφέρεια Κρήτης, όσο και η «Αναπτυξιακή Χανίων ΑΕ» είναι έτοιμες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, όπως η θέση αυτή εκφράζεται από τους νόμιμους εκπροσώπους τους και μόνον αυτούς.»

Στο μεταξύ, δεν άφησε αναπάντητη την επίθεση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη, προς τον ίδιο ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας.

Ειδικότερα το περιθώριο συνέντευξης τύπου και ερωτηθείς σχετικά ο κ. Βάμβουκας χαρακτήρισε ανυπόστατα τα όσα ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση για το θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων στα Χανιά, ο  Αντιπεριφερειάρχης και τόνισε επίσης πως «μετά από μια σειρά δημάρχων και μετά τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλογερή, φαίνεται πως ήρθε η δική μου σειρά.»

Ο κ. Βάμβουκάς είπε πως ο κ. Βουλγαράκης συνηθίζει την αντιπαράθεση όταν ένα θέμα θεωρεί πως τον αφορά και παράλληλα επεσήμανε πως «εγώ δεν ανέφερα πουθενά το όνομα του και ουδόλως τον έχω θίξει. Δεν είναι στην πολιτική μου κουλτούρα να δημιουργώ προβλήματα με άλλους αυτοδιοικητικούς.» Μάλιστα ο δήμαρχος Χανίων, επιφυλάχθηκε να απαντήσει δεόντως.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook