Δύο ημέρες μετά… έπιασε στεριά το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

δύο-ημέρες-μετά-έπιασε-στεριά-το-βιτ-230211

kornarosΠερίπου στι 7.00 το απόγευμα ξεκίνησε, με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους – από την αμμώδη περιοχή στην οποία είχε προσαράξει το επιβατηγό οχηματαγωγό «Βιτσέντζος Κορνάρος, όπως είπε στο cretalive o επιβάτης του πλοίου κ. Νικήτας Βρετός, η επιχείρηση να αποκολληθεί –

Υπενθυμίζουμε ότι το πλοίο βρισκόταν δεμένο κοντά στον λιμενοβραχίονα της Κάσου, από το βράδυ της Τετάρτης.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί και, σύμφωνα με δηλώσεις του καπετάνιου, το καράβι ελέγχθηκε από τον Νηογνώμονα και δύτες και κρίθηκε αξιόπλοο.

Τελικά, λίγο μετά τις 8.00 το πλοίο «έδεσε» στο Λιμάνι της Κάσου και κατέβηκαν οι επιβάτες, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα φιλοξενηθούν απόψε στο νησί.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο προσάραξε περίπου στις 10.00 το βράδυ της Τετάρτης σε αμμώδη περιοχή πολύ κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Ο…ιδιότυπος αυτός αποκλεισμός είχε προκαλέσει εκνευρισμό στους επιβάτες, ενώ νωρίτερα, τρόφιμα, φάρμακα και διάφορα είδη πρώτης ανάγκης μετέφεραν προς το πλοίο σκάφη που βρίσκονται στην Κάσο.

Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο πλοίο τέθηκαν σε 24ωρη λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook