Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: Κάθε «παρέα» και μια γνώμη για τα τραπεζοκαθίσματα στο Λιμάνι | Photos

δημοτικό-συμβούλιο-χανίων-κάθε-παρέ-670339

Πεδίο αντιπαράθεσης αποτέλεσε για ακόμα μία φορά στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων το θέμα του παραχωρούμενου χώρου για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στο Ενετικό Λιμάνι. Συγκεκριμένα, στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για την απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για παραχώρηση 4.600 τμ στις επιχειρήσεις, σε μια κατεύθυνση όπως είπε του να προστατευθούν οι επιχειρηματίες αλλά και να αναδειχθεί το μνημείο.

ΕΔΩ: Τα Χανιά σηκώνουν τραπεζάκια κι ελευθερώνουν χώρο στο Ενετικό Λιμάνι | Τι αλλάζει από φέτος

Από την παράταξη Σκουλάκη, η Νάνσυ Αγγελάκη κατηγόρησε την Δημοτική Αρχή για «παιχνίδια εντυπώσεων» τονίζοντας πως έχει υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση και στη μελέτη για τα σκιάδια και στην μελέτη για τα τραπεζοκαθίσματα στο Ενετικό Λιμάνι και γι’ αυτό δεν πρόκειται να εφαρμοστεί τίποτα. Κάλεσε τον Δήμαρχο να εκμεταλλευτεί τον νόμο Κουρουμπλή που αφήνει περιθώριο δύο χρόνια για τη διατήρηση των αυθαίρετων κατασκευών και να παραχωρήσει όλο το χώρο στους επιχειρηματίες (σσ τα 6.100 τμ) και του πρότεινε να έρθει σε συνεννόηση μαζί τους ώστε να βρουν μια κοινώς αποδεκτή λύση.

Απαντώντας ο Δήμαρχος, εκτίμησε πως η λύση που προωθείται είναι αποδεκτή από τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών οι οποίοι αναγνωρίζουν πως είναι προς όφελός τους να μπει μία τάξη στην περιοχή και πως αυτοί που αντιδρούν είναι «οι ίδιοι και οι ίδιοι που αντιδρούν πάντα και μετά βγαίνουν και παριστάνουν τους υπερασπιστές του δημοσίου συμφέροντος». Εξήγησε ακόμη πως εάν κάποιοι επιχειρήσουν να προσβάλουν την απόφαση, τότε αυτό που θα ισχύσει θα είναι τα 2.600 τμ βάσει της μελέτης Ρωμανού – Καλογήρου που έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις. Τέλος, υποστήριξε πως ο σύμφωνα με τον νόμο Κουρουμπλή, δεν μπορούν να δοθούν άδειες για τραπεζοκαθίσματα μέσα σε κηρυγμένους αρχαιολογικούς χώρους χωρίς την σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογίας.

Ωστόσο η κα Αγγελάκη επέμεινε, καλώντας τον Δήμαρχο να παραχωρήσει περισσότερο χώρο και αμφισβητώντας την ισχύ της μελέτης για τα 2.600 τμ. Το ίδιο έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης «100/5» Άρης Παπαδογιάννης που ως αντιδήμαρχος το 2006 είχε υπερψηφίσει την μελέτη Ρωμανού – Καλογήρου. Ωστόσο, όπως είπε χθες, η συγκεκριμένη μελέτη προϋποθέτει ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και τα σκιάδια, γι’ αυτό δεν μπορεί να ισχύσει. «Αυτό που γίνεται, είναι το απόλυτο δούλεμα, η απόλυτη παραπληροφόρηση» τόνισε.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σαρρής από την «Πρωτοβουλία Πολιτών» αναγνώρισε πως υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα αυθαιρεσίας στην περιοχή του ενετικού λιμανιού, το οποίο για να λυθεί χρειάζονται ξεκάθαροι κανόνες αλλά και ξεκάθαρες θέσεις από όσους τοποθετούνται δημόσια.

Να ξαναδεί το θέμα κάλεσε την Δημοτική Αρχή ο κ. Παπαντωνάκης από την «Λαϊκή Συσπείρωση» εκτιμώντας ότι αδικούνται 3-4 επιχειρηματίες που χάνουν πάρα πολλά τετραγωνικά. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του αντιδημάρχου οικονομικών, ο οποίος σχολίασε πως δεν είναι δυνατόν ορισμένοι που ενδιαφέρονται για τις λαϊκές οικογένειες να υπερασπίζονται αυτούς τους επιχειρηματίες που με 45 τμ καταστήματος, εκμεταλλεύονται 370 τμ δημόσιου χώρου!

Τέλος, την θέση του υπέρ της αύξησης του ελεύθερου δημόσιου χώρου επανέλαβε ο Σεραφείμ Ρίζος από την «Ανταρσία στα Χανιά».

Θυμίζουμε πως μετά την απόφαση του ΔΛΤ, εκκρεμεί η έγκριση του ΚΑΣ ώστε να προχωρήσει η εφαρμογή της μελέτης και να χαραχτεί νέα γραμμή στην περιοχή.

zarpanews.gr

 

One thought on “Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων: Κάθε «παρέα» και μια γνώμη για τα τραπεζοκαθίσματα στο Λιμάνι | Photos

  1. Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι τους. Η άλλη η Αγγελάκη να ζητάει να κάνουν τα στραβά μάτια; στις ταβέρνες τους τρώει; Ο παπαδογιάννης το παίζει βέλγος στην αρένα; Η δε λαική συσπείρωση πόσο λαική είναι; Δεν είμαι ανταρσύα αλλά θα το σκεφτώ. Να κλείσουν όλα τα παραμάγαζα να ανοίξουν οι χώροι στους πεζούς, στα παιδιά και στους μεγάλους, να μπούνε παγκάκια και φώτα και να γίνει κάθε γωνιά του λιμανιού ευχάριστη. Μακάρι να ξεχύνονταν οι πολίτες να κάνουν κατάληψη όλους αυτούς τους δημόσιους χώρους να δείτε πως θα χαρεί και ο τουρίστας

    Αίσχος για τους πολιτευτές (πόσα ψηφαλάκια παίρνουν από τους λιμανομαγαζάτορες πια;)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook