Δείτε την αλήθεια για το νέο σήμα της ΕΡΤ

δείτε-την-αλήθεια-για-το-νέο-σήμα-της-ερ-79290
EFOLLOWΈνας απίστευτος πόλεμος εντυπώσεων έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το νεο logo της νέας κρατικής τηλεόρασης που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ.
Ακούστηκαν διάφορα για την αισθητική που θυμίζει 80′ και παραπέμπει σε εποχές του σήριαλ «ΡΕΤΙΡΕ». Η προπαγάνδα του διαδικτύου όμως δεν έχει όρια.
Τις τελευταίες ώρες από blog σε blog κυκλοφορούν εικόνες δήθεν αποκλειστικές και αποκαλυπτικές που δείχνουν τον πρόεδρο Γκορμπατσοφ να κάνει δηλώσεις με φόντο το νέο logo της ελληνικής κρατικής τηλεόρασης. Έτσι υπέθεσαν διάφοροι καλοθελητές πως κάποιοι κουτοπόνηροι Έλληνες το έκλεψαν από την σοβιετική τηλεόραση του 1990.

Εικόνες που κάνουν κακό στην συνολική εικόνα της χώρας μας και που σίγουρα κάποιοι χρησιμοποιούν για προσωπικά τους οφέλη.

Εμείς στο efollow.gr κάναμε έρευνα στο διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά αρχεία της σοβιετικής τηλεόρασης του 1990 όπως θα έπρεπε να κάνει κάθε σωστός δημοσιογράφος πριν αναρτήσει αυτά που του πλασάρουν τα παπαγαλάκια του διαδικτύου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα η εικόνα που έχει δημοσιευτεί σε διάφορα blog και δείχνει πως το νέο γραφικό σήμα είναι δήθεν «κλεμμένο», στην πραγματικότητα είναι προϊόν φωτομοντάζ και μάλιστα κακού φωτομοντάζ αφού οι παρατηρητικοί θα μπορούν να διακρίνουν την θολούρα περιμετρικά της φιγούρας του προέδρου .
 Δείτε την πραγματικότητα
Όπως προαναφέραμε θεωρήσαμε χρέος μας να ψάξουμε πριν δεχτούμε δογματικά την προπαγάνδα του κάθε παπαγάλου. Η μητρική φωτογραφία λοιπόν που χρησιμοποιήθηκε για το κακοφτιαγμένο μοντάζ είναι αυτή.

Η φωτογραφία είναι στιγμιότυπο από ζωντανή μετάδοση της σοβιετικής τηλεόρασης και όπως μπορείτε όλοι να διαπιστώσετε το bacκround είναι ένας απλός τοίχος.
Εξάλλου το 1991 η τεχνολογία των υπολογιστών δεν ήταν σε επίπεδο ικανό να δημιουργήσει πολύπλοκα γραφικά, ειδικά με πολυχρωμία.
Τα ρούχα του προέδρου είναι τα ίδια και η στάση σώματος είναι ίδια.  Φυσικά οι πλαστογράφοι άφησαν και τον γραφικό τίτλο του ονόματος του προέδρου και όλο το άλλο το σχεδίασαν άρον, άρον για να κάνουν την προπαγάνδα τους.
Τα συμπεράσματα δικά σας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook