«Γλυκάθηκαν» οι Κινέζοι επιχειρηματίες και ξανάρχονται στην Κρήτη

γλυκάθηκαν-οι-κινέζοι-επιχειρηματ-152725

kinezos arnaoutakis 2Κινέζοι επιχειρηματίες επισκέπτονται σήμερα το Ηράκλειο, μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη στο νησί του Πρωθυπουργού της αχανούς αυτής χώρας της ανατολής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Κινέζοι, που πραγματοποιούν επαφές σε όλη τη χώρα, έρχονται από τη Σαντορίνη και έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Στη διάρκεια της συνάντησης αυτής, στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης αναμένεται να συζητηθούν οι προοπτικές συνεργασίας αλλά και τα ενδεχόμενα επενδυτικά σχέδια τους.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίσκεψη του στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το περασμένο Σάββατο, ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ έκανε λόγο για ιστορικό υπόβαθρο και για ομοιότητες μεταξύ των πολιτισμών Ελλάδας και Κίνας και αναφέρθηκε στις συμφωνίες, που υπογράφηκαν στην Αθήνα, επισημαίνοντας «θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε την πολιτική εμπιστοσύνης και τις πολιτικές συνεργασίας μεταξύ μας».

Ο ξένος επίσημος υπογράμμισε πως η ελληνο-κινεζική συνεργασία έχει μεγάλη προοπτική και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Κομφούκιο, αλλά και τον Πλάτωνα. «Ο χρόνος είναι σαν το νερό» είπε και πρόσθεσε: «Τρέχει και γι αυτό πρέπει να αρπάξουμε τη σημερινή ευκαιρία και να συνεχίσουμε να προωθούμε τη διμερή συνεργασία μας». Πρόσθεσε, δε, πως περιμένει μεγαλύτερη έλευση Κινέζων επισκεπτών στο Μουσείο, δεδομένου ότι «οι Κινέζοι αγαπούν τον ελληνικό πολιτισμό».

 

Πηγή : cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook