Γερμανία: 700 πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε χωριό 100 κατοίκων | Photos

γερμανία-700-πρόσφυγες-θα-φιλοξενηθούν-300895

Το χωριό Σούμτε στην Ανατολική Γερμανία είδε τον πληθυσμό του να αυξάνεται τα ξημερώματα κατά 100 κατοίκους. Εφτασε συνολικά τους 202 κατοίκους, αφού στους 102 μόνιμους προστέθηκαν οι πρώτοι 100 από τους 700 πρόσφυγες που θα εγκατασταθούν μόνιμα στο μικρό αυτό χωριό.

«Ταξιδεύαμε έναν ολόκληρο μήνα και τελικά φτάσαμε στον προορισμό μας» δήλωσε μια 20χρονη γυναίκα, μέλος μιας επταμελούς οικογένειας από τη Συρία, μόλις κατέβηκε από το ένα πούλμαν που μετέφερε τους 100 πρόσφυγες, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά, στις εγκαταστάσεις του χωριού Σούμτε.

germania1_0

Οι πρώτοι νέοι κάτοικοι του Σούμτε έφθασαν εκεί τα ξημερώματα μετά από ένα πολύωρο ταξίδι και τους υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του οργανισμού ASB, Μίκαελ Γκουέτλερ ο οποίος είχε αναλάβει των χώρων όπου θα διαμείνουν. Αμέσως μετά την καταγραφή των προσφύγων, τους προσφέρθηκε ζεστό φαγητό και καθαρά ρούχα.

germania2_1

Οι 100 πρόσφυγες, όπως και οι υπόλοιποι 600 με 650 που θα καταφθάσουν τις επόμενες ημέρες, θα φιλοξενηθούν στα παλιά γραφεία μιας χρεοκοπημένης εταιρείας, τα οποία ανακατασκευάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ έπειτα από εντολή της γερμανικής κυβέρνησης προκειμένου να γίνουν το νέο σπίτι για τους καινούριους κατοίκους του Σούμτε.

germania8

germania4_1

germania5_0

Πηγή: Iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook