Γελάσαμε… Η «κρυάδα» του Σόιμπλε για την Ελλάδα και οι αντιδράσεις στο twitter

γελάσαμε-η-κρυάδα-του-σόιμπλε-για-τ-247063

Oι Γερμανοί δεν φημίζονται για την αίσθηση χιούμορ του. Μια αποτυχημένη απόπειρα να αστειευτεί φέρεται ότι έκανε ο Βόλφκαγκ Σόιμπλε, εκτός αν είναι ένα επικό τρολάρισμα.

Οπως μεταδίδει το MNI ο γερμανός υπουργός Οικονομικών έσπευσε να χαριτολογήσει λέγοντας πως έκανε μια… προσφορά στον αμερικανό ομολογό του Τζακ Λιού: Αν οι ΗΠΑ αναλάβουν να σώσουν την Ελλάδα, η Γερμανία θα αναλάβει να σώσει το Πουέρτο Ρίκο! Δεδομένου ότι το Πουέρτο Ρίκο είναι χρεοκοπημένο και επισήμως, αντιλαμβάνεται κανείς το άτοπο του «αστείου».

Η «ατάκα» Σόιμπλε έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο δημοσιογράφος της La Stampa Fabricio Goria, αφού εξέφρασε δημόσια την έκπληξή του, ανήρτησε και φωτογραφία του Σόιμπλε με την γλώσσα κοροϊδευτικά έξω.

Ολοι είναι πιωμένοι σήμερα!» σχολιάζει ο zerohedge, σχόλιο που έκανε αμέσως retweet ο Peter Spiegel των FT.

«Σύμφωνοι, αυτό είναι ένα αστείο, αλλά η υποφώσκουσα σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Γερμανίας σχετικά με το πώς να «επιλυθεί» η ελληνική κρίση, είναι πλέον ορατή σε όλους. Και η επίλυση θα είναι αρκετά διασκεδαστική. Όσο για την ερώτησή μας της ημέρας, είναι η εξής: «Ποιο θα είναι το καλύτερο όνομα για το νεότερο κράτος των ΗΠΑ: Πουέρτο Greeko ή είναι Πουέρτο grico;» γράφει zerohedge στο blog του.

«Οι Γερμανοί και η δυσκολία τους στα αστεία» σχολίασε άλλος χρήστης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook