Βούτσης: Δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για εκλογές

βούτσης-δεν-υπάρχει-κυβερνητικός-σχε-372752

Τη Δευτέρα στις 14.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή και την διαφθορά που έχει προκαλέσει με αίτημά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με δημοσιογράφους. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κυβερνητικός σχεδιασμός για εκλογές.

«Είστε καλά; Θα εξαντλήσουμε την περίοδο κανονικότατα, διότι αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. Είναι σαφές ότι στον σχεδιασμό της κυβέρνησης δεν υπάρχει θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Η πρώτη αξιολόγηση ελπίζουμε ότι θα τελειώσει τις προσεχείς ημέρες και ο Οκτώβρης θα αξιοποιηθεί για να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση το αργότερο αρχές Νοέμβρη. Παράλληλα υπάρχει και η προσδοκία για ρύθμιση του χρέους εντός του 2016», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που καταρτίσθηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων:

  • το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα συζητηθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων σε τρεις συνεδριάσεις στις 19 και 20 Οκτωβρίου.
  • αναμένονται τα νομοσχέδια για το πλαστικό χρήμα και τα αδήλωτα εισοδήματα.

    είναι σε φάση ωρίμανσης το νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

  • Για την διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης ο Ν. Βούτσης είπε ότι στις αρχές του επόμενου έτους θα συγκροτηθεί και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πηγή: naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook