Βαριές «καμπάνες» για ρύπανση του περιβάλλοντος στο πυρηνελαιουργείο Γιαννούλη

βαριές-καμπάνες-για-ρύπανση-του-περ-437269

Η Αποκεντρωμένη απέρριψε την περασμένη Τρίτη την προσφυγή και επιβεβαίωσε το πρόστιμο της περιφέρειας

Πρόστιμα που φτάνουν τις 30.000 ευρώ για ρύπανση του περιβάλλοντος επέβαλλε η περιφέρεια Κρήτης στον πυρηνελαιουργείο Γιαννούλη στην περιοχή Γαζέπι Μύλος του Αρκαλοχωρίου.

Πρόκειται για γνωστή μονάδα η λειτουργία της οποίας έχει προκαλέσει πολλές φορές κινητοποιήσεις των κατοίκων, με τελευταία αυτήν του 2014, με αφορμή την απόφαση της περιφέρειας να παραχωρήσει επ’ αόριστο άδεια λειτουργίας στο πυρηνελαιουργείο.

Το τελευταίο πρόστιμο, ύψους 16.000 ευρώ, επιβλήθηκε με την αριθμ.135812/1138/22-07-2016 απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, εγκαλώντας μάλιστα την εταιρεία ω υπότροπη, καθώς δέκα μήνες πριν, με την με αριθμ.106292/02-09- 2015 απόφαση είχε επιβληθεί γι τους ίδιους λόγους πρόστιμο 14.000 ευρώ.

Κατά της νέας απόφασης του αντιπεριφερειάρχη είχε προσφύγει η ιδιοκτήτρια εταιρεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, υποστηρίζοντας ότι η έκθεση ελέγχου με βάση την οποία επιβλήθηκε το νέο πρόστιμο κατέληξε σε «αυθαίρετα και αόριστα συμπεράσματα».

Η Αποκεντρωμένη, με απόφαση του ασκούντα χρέη ΓΓ, απέρριψε την περασμένη Τρίτη την προσφυγή και επιβεβαίωσε το πρόστιμο της περιφέρειας.

Στην απόφαση του αντιπεριφερειάρχη αναφέρονταν:

«αποφασίζουμε την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους δεκαέξι χιλιάδων ευρώ (16.000€) στο πυρηνελαιουργείο ιδιοκτησίας «ΠΥΡΗΝΕΛΕΙΟΥΡΓΕΙΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΠΕ» στη θέση «Γαζέπι Μύλος» της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδος ΠΕ Ηρακλείου, για παράβαση των παρακάτω περιβαλλοντικών όρων: Γ.2:Ύγρα απόβλητα, Κεφ.Δ/υγρά απόβλητα/2, Κεφ.Δ/Αέριες εκπομπές/6, Κεφ.Δ/Αέριες εκπομπές/5, Κεφ.Δ/Αέριες εκπομπές/9, Κεφ.Δ/Αέριες εκπομπές/15, Κεφ.Δ/Στερεά Απόβλητα και λοιποί περιβαλλοντικοί όροι/2, Κεφ.Δ/Διαλύτες/5, Κεφ.Δ/Στερεά Απόβλητα και λοιποί περιβαλλοντικοί όροι/24, της με αρ.πρωτ.2288/29-7-2013 Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων της εν λόγω δραστηριότητας».

candianews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook