Βαζουν «πόδι» στην ΔΕΔΙΣΑ όλοι οι Δήμοι των Χανίων

βαζουν-πόδι-στην-δεδισα-όλοι-οι-δήμο-749217
oznor

Σε δωρεά μετοχών της ΔΕΔΙΣΑ προς όλους τους Δήμους του νομού Χανίων προχωρά ο Δήμος Χανίων, ώστε να αναγνωριστεί η επιχείρηση ως ΦΟΣΔΑ, διατηρώντας την αυτονομία της.

Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο Χανίων ενώ την τελική έγκριση για τις δωρεές αναμένεται να δώσει την προσεχή Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο Δήμος Χανίων κατέχει ποσοστό περίπου 97% των μετοχών της ΔΕΔΙΣΑ, το οποίο μετά τις δωρεές θα πέσει στο 89,4%. Εν συνεχεία και εφόσον το επιθυμούν, οι Δήμοι του νομού θα μπορούν να αγοράσουν μετοχές που αντιστοιχούν στο πληθυσμιακό τους μέγεθος με βάση το νεο θεσμικό πλαίσιο για τους ΦΟΣΔΑ.

«Επιδίωξή μας ειναι να κρατήσουμε την ΔΕΔΙΣΑ ως μια αυτόνομη μοναδα διαχείρισης στερεών αποβλήτων που θα εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό Χανίων» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας εξηγώντας πως ο νέος νόμος επιτρέπει τη λειτουργία μέχρι τριών ΦΟΣΔΑ σε όλη την Κρήτη.» Προτείνω ο Δήμος Χανίων να διαθέσει δωρεάν στους υπόλοιπους Δήμους ενα ποσοστό μετοχών του, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στην εταιρεία και έτσι να ισχυροποιήσουμε το αίτημά μας και να δηλώσουμε ξεκάθαρα οτι όλοι εμείς οι Δήμοι των Χανίων συμφωνούμε να είναι η ΔΕΔΙΣΑ ο φορέας εκείνος που θα διαχειρίζεται τα απορρίμματά μας.

Επιφυλάξεις από τον Δήμο ΚισάμουΣύμφωνοι με την πρόταση εμφανίστηκαν οι Δήμαρχοι Πλατανιά, Αποκορώνου, Σφακίων και Γαύδου ενώ τις επιφυλάξεις του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κισάμου.

«Όλοι οι Δήμοι πρέπει να συμμετέχουν και φυσικά και υποστηριζουμε οτι πρπεπει να υπάρχει ενας φορές αυτονομος στο νομο Χανίων. Θεωρούμε ομως οτι η παραχώρηση των μετοχών πρέπει να γίνει εξαρχής για το σύνολο του ποσοστού που μας αναλογεί και οχι να κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι γι αυτήν την παραπάνω αυξηση» τόνισε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας πως ο Δήμος Κισάμου πιθανόν να εξετάσει αλλες λυσεις.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση της ΠΕΔ ενώ εάν δεν υπάρξει εκεί συμφωνία για το ποιοι θα είναι οι τρεις φορεις που θα λειτουργούν αυτόνομα, τις τελικές αποφάσεις θα κληθει να λάβει η Αποκεντρωμένη.

zarpanews.gr

One thought on “Βαζουν «πόδι» στην ΔΕΔΙΣΑ όλοι οι Δήμοι των Χανίων

  1. Η ΔΕΔΙΣΑ ανήκει σε όλο τον νομό Χανίων!!
    Άρα όλοι πρέπει να μοιράζονται και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις!!

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook