Αυτοκίνητο που καταναλώνει αντί για βενζίνη, tweet, Like και share | Video

αυτοκίνητο-που-καταναλώνει-αντί-για-β-65857

MINDDRIVE Social Fuel Tour από Miss-Jessy-Lays

Μπορεί το όλο θέμα να σας φαντάζει κάπως περίεργο. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήραν το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Κάνσας Σίτι.

Τι έκαναν; Πήραν ένα παλιό αυτοκίνητο, συγκεκριμένα ένα Volkswagen Karmann Ghia του 1967, το αποσυναρμολόγησαν και το μετέτρεψαν σε ηλεκτρικό, που αντλεί δύναμη από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Μέχρι εδώ τίποτα το ξεχωριστό. Το εντελώς διαφορετικό, είναι το από που «γεμίζουν» οι μπαταρίες. Και εδώ οι φοιτητές και οι καθηγητές που μετέχουν στο πρόγραμμα  Minddrive, άφησαν τον κόσμο …άφωνο. Με κάθε  Like στο Facebook ή share στο Instagram ή tweet , ή views στο YouTube, οι μπαταρίες φορτίζονται.

«Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση στην εκπαίδευση στην πράξη ( EXPERIENTIAL LEARNING) χτίσαμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μετατρέπει την κοινωνική δραστηριότητα σε ενέργεια. Τώρα χρειαζόμαστε την κοινωνική σου φωνή ως καύσιμο για να ταξιδεύσουμε από το Κάνσας Σίτι στην Ουάσινγκον, ελπίζοντας αυτό το ταξίδι να επιφέρει αλλαγές στην εκπαίδευση», αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι φοιτητές και οι καθηγητές.

Αυτά συμβαίνουν αλλού. Εμείς ασχολούμαστε με πιό …σημαντικά πράγματα. Τη λίστα Λαγκαρντ και τι θα την κάνουμε και τις δήθεν αντιπαλότητες της τρόικας που κυβερνά.

Αχ πατρίδα μου καημένη, πιά κατάρα σε βαραίνει, που λέει και ο ποιητής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook