Αυτά είναι… Επιστρέφουμε στις αγορές

αυτά-είναι-επιστρέφουμε-στις-αγορές-137439

agoresΑπό ώρα σε ώρα αναμένεται να εκδοθεί η ανακοίνωση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, με την έκδοση πενταετούς ομολόγου για την άντληση 2,5 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, Πέμπτη, και αναμένεται ηνα συμμετάσχουν κυρίως ξένες τράπεζες.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί κάτω από το 5,3%.

Καθοριστική για την σημερινή έξοδο στις αγορές υπήρξε η πολύ καλή έκβαση με επιτόκιο 3,01%, από 3,60% στην αντίστοιχη έκδοση του Μαρτίου, της χθεσινής έκδοσης εντόκων γραμματίων του δημοσίου εξάμηνης διάρκειας.

Αλλωστε είναι ενδεικτική η ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα ότι η απόδοση των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου βρίσκονται πλέον στα προ μνημονίου επίπεδα.

Το κλίμα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές προετοίμασε δημοσίευμα του πρακτορείου Dow Jones Newswire, την Τρίτη, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα βγει στις αγορές σήμερα, Τετάρτη.

«Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει τα πρώτο μακροπρόθεσμο ομόλογο από όταν εντάχτηκε στο πρόγραμμα στήριξης» αναφέρει το πρακτορείο.

Σε άρθρο της την Δευτέρα με τίτλο «η Ελλάδα πλησιέστερα στην ανάσταση των αγορών ομολόγων» η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδα Wall Street Journal κάνει λόγο για επιστροφή της χώρας μας στις αγορές.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian ανέφερε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, θα επιστρέψει στις διεθνείς αγορές, ενδεχομένως ίσως και από τη Δευτέρα, επωφελούμενη και τη μείωση των αποδόσεων στα δεκαετή ομόλογά της.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, τραπεζίτες στην Αθήνα -που ήρθαν σε επαφή με την εφημερίδα- επιβεβαίωσαν ότι οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να προσλαμβάνει διεθνείς επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των JP Morgan και Goldman Sachs, με σκοπό να μεσολαβήσουν για λογαριασμό της.

Τις πληροφορίες για έξοδο στις αγορές αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου το πρωί της Τετάρτης.

Μιλώντας στο Mega ο Σίμος Κεδίκογλου αρκέστηκε να δηλώσει ότι η έξοδος στις αγορές θα γίνει «σωστά για την οικονομία μας», σημειώνοντας πως δεν έχει πληροφόρηση σχετικά με τον χρόνο της εξόδου.

tanea.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook