Αντώνης Παπαδεράκης: Προχωράμε στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας

αντώνης-παπαδεράκης-προχωράμε-στην-α-326750

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης συμμετείχε στο συνέδριο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας «Digital Economy Forum 2016 – Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή».

Ο κ. Παπαδεράκης στην ομιλία του τόνισε την ευθύνη που πρέπει να επιδείξουμε όλοι ώστε να αναπτύξουμε μία στρατηγική για την ψηφιακή οικονομία, εστιάζοντας στα καινοτόμα εργαλεία που μπορούμε να δώσουμε για το «ηλεκτρονικό επιχειρείν».

Επισημαίνοντας, ότι ο απώτερος στόχος πρέπει να είναι η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου ως παράγοντα κινητοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού που διαθέτει η χώρα μας και ως μέσο ανάδειξης και ενίσχυσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της εγχώριας παραγωγής. Ειδικότερα, για τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας, σημείωσε ότι προχωρούν στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας με τρεις βασικούς άξονες: Ισοτιμία – Εμπιστοσύνη και Ασφάλεια – Καινοτομία.

Τόνισε επίσης, ότι ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει με γνώμονα την κουλτούρα της νεοφυούς και καινοτόμου επιχειρηματικότητας που αναπτύσσεται στη χώρα μας και επεσήμανε ότι πολλά προγράμματα θα τρέξουν το επόμενο διάστημα προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου. Αναφορικά με το πλαίσιο που κινείται η ΓΓΕΠΚ, σημείωσε ότι γίνονται βήματα που μπορούν να συνδράμουν τις ενέργειες των φορέων, αφού η αντίληψή τους για την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα εντάσσεται στο ευρύτερο όραμα για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.

Κλείνοντας, ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία να λειτουργεί υπό την αιγίδα της ανοιχτή Ομάδα Εργασίας για την ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα ώστε από κοινού με τους συλλογικούς φορείς, να χαρτογραφήσουν την υπάρχουσα κατάσταση, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων και τη διαμόρφωση υγιούς πλαισίου δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook