Αντιπαράθεση Βορίδη – Σταθάκη για τον Ρωμανό | Video

αντιπαράθεση-βορίδη-σταθάκη-για-τον-190893

Αντιπαράθεση για το θέμα του Νίκου Ρωμανού είχαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό» ο Μάκης Βορίδης και ο Γιώργος Σταθάκης.

«Εκπλήσσομαι με τον κ. Βορίδη. Από πότε το νομικό και κοινωνικό σύστημα στην Ευρώπη δεν ξεκίνησε από ατομικές περιπτώσεις; Πως φτιάχτηκε ; Καθολικά μια μέρα ξύπνησαν οι άνθρωποι και είπαν ας φτιάξουμε ένα νόμο για αυτούς που θέλουν να σπουδάσουν από τη φυλακή; Όλα ξεκίνησαν από ατομικές περιπτώσεις. Δεύτερη αρχή που παραβιάζετε: Τα δικαιώματα δεν εξειδικεύονται ανάλογα με το αδίκημα που έχει κάνει κάποιος. Η αρχή των φυλακών είναι μια. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα. Αν παραβιαστεί αυτό θα έχουμε σαλαμοποίηση των δικαιωμάτων. Άρα η αντιμετώπιση πρέπει να είναι η ίδια» είπε ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς θέλετε εξαιρετική νομοθεσία για τον συγκεκριμένο. Εγώ λέω ό,τι ισχύει για όλους, ισχύει και για τον συγκεκριμένο» απάντησε ο υπουργός Υγείας.

«Διογκώνετε την κινδυνολογία λέγοντας ότι πρέπει να εξαιρέσουμε. Αν υπερδιογκώσετε τους κινδύνους, ακυρώνετε τα δικαιώματα που έχουν. Τούτων δοθέντων, δεν μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετήσει την επιείκεια και τη διασφάλιση της πρόσβασης κάποιου στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση, ό,τι και να χει κάνει;» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

«Υπάρχει αυτό το δικαίωμα μόνο που εξατομικεύεται, εξαρτάται από την κρίση του δικαστικού συμβουλίου» είπε ο κ. Βορίδης.

«Αλλάξτε το, βελτιώστε το» του απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον υπουργό Υγείας να τον κατηγορεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει την κρίση του δικαστικού συμβουλίου.

Αναφερόμενος στον Νίκο Ρωμανό ο κ. Σταθάκης σημείωσε «η κατηγορία αυτή τη στιγμή είναι μια απλή εγκληματική πράξη». «Στο δεδικασμένο υπάρχει καμία σχέση με την τρομοκρατία;» πρόσθεσε.

«Θέλουν μια ρύθμιση ότι όποιος κρατούμενος περνάει στο πανεπιστήμιο, ανεξαρτήτως αν μας έχει γράψει την προηγούμενη μέρα ότι ‘εγώ μόλις με βγάλετε για να πάω για μάθημα, στο δρόμο θα κάνω τρεις φόνους’, πρέπει να αυτομάτως να βγαίνει. Αυτό υποστηρίζετε. Το άλλο είναι το εξής. Αυτό που γίνεται. Θέλετε να πάτε να σπουδάσετε; Μάλιστα. Θα κριθείτε όμως από ένα δικαστικό συμβούλιο το οποίο θα κοιτάξει την άδειά σας: θα την πάρετε για να σπουδάσετε ή μήπως για να φύγετε να προχωρήσετε στο θεάρεστο έργο σας; Να μην κρίνετε αυτό;» τόνισε ο κ. Βορίδης ενώ σχετικά με την υγεία του Νίκου Ρωμανού είπε ότι λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα από τους θεράποντες ιατρούς του.

stathakis_voridisenikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook