«Ανοιξε τη γαμ… πόρτα» φώναξε ο πιλότος του Airbus των Germanwings

ανοιξε-τη-γαμ-πόρτα-φώναξε-ο-πιλότο-232615

airbus_germanwings

Προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με δύο μεταλλικά αντικείμενα – Το πρώτο ήταν φορητή συσκευή οξυγόνου, πυροσβεστήρας ή τσεκούρι

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Μirror που επικαλείται πληροφορίες του γαλλικού περιοδικού Paris Match δίνει νέα στοιχεία για το πώς προσπάθησε να σπάσει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης ο πιλότος του μοιραίου Airbus όταν κατάλαβε ότι ο συγκυβερνήτης τον είχε κλειδώσει έξω.

«Ανοιξε την γαμ…πόρτα», φέρεται να λέει ο πιλότος του αεροσκάφους των Germanwings, λίγα λεπτά πριν την συντριβή του Airbus, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του το γαλλικό περιοδικό.

Τις προηγούμενες μέρες, η γερμανική εφημερίδα Bild, επικαλούμενη στοιχεία των Γάλλων εμπειρογνωμόνων που ερευνούν τα αίτια της τραγωδίας στις γαλλικές Άλπεις είχε αποκαλύψει ότι ο πιλότος είχε φωνάξει στον συγκυβερνήτη,«Άνοιξε την καταραμένη πόρτα».

Ωστόσο, για το γαλλικό περιοδικό Pαris Match, ο πιλότος προσπάθησε να παραβιάσει την πόρτα του θαλάμου διακυβέρνησης με δύο μεταλλικά αντικείμενα. Για το Paris Match , το πρώτο αντικείμενο ήταν φορητή συσκευή οξυγόνου ή πυροσβεστήρας ενώ για την Bild ένα τσεκούρι.

Για το γαλλικό περιοδικό ο πιλότος την πρώτη φορά που κατάλαβε πως ο συγκυβερνήτης δεν θα του ανοίξει την πόρτα, του φώναξε: «Για όνομα του ΅Θεού, άνοιξε την πόρτα…». Και τότε, όπως ισχυρίζεται το Paris Match, o πιλότος έψαξε να βρει έναν λοστό που ήταν κρυμμένος στο πίσω μέρος του αεροσκάφους για να προσπαθήσει και πάλι να σπάσει την πόρτα.Βλέποντας ότι δεν κάνει τίποτα , φώναξε για μία ακόμη φορά στον συγκυβερνήτη : «Άνοιξε την γαμ…πόρτα».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook