«Έχασα το κοπέλι μου, σώσε με, τι να κάνω;» | Τα σκοτεινά σημεία, οι κλήσεις και οι αντιδράσεις των γονιών Γιακουμάκη

έχασα-το-κοπέλι-μου-σώσε-με-τι-να-κάνω-228550

vaggelis_kideia«Έχασα το κοπέλι μου, σώσε με, τι να κάνω;». Το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη απευθυνόμενος στον θείο του σπουδαστή ήταν εκτός εαυτού, αφού επέμενε ότι ο 20χρονος γιος του είχε εξαφανιστεί και δεν έδινε σημεία ζωής. «Και τι είναι το κοπέλι να εξαφανιστεί;» απόρησε ο θείος και σύστησε να απευθυνθούν οι δύο γονείς που ανησυχούσαν σε συγγενικό τους πρόσωπο στην Αστυνομία Ρεθύμνου. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Βαγγέλης, παρά τις έρευνες από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε νεκρός ύστερα από 37 ημέρες σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από τη σχολή του.

Η οικογένεια μέσα στην οδύνη της περιμένει και την τελική έρευνα του ιατροδικαστή, αλλά πρόσωπο κοντά στην οικογένεια λέει ότι «δεν μένουμε στην αυτοκτονία», περιμένοντας να δουν κυρίως αν το παιδί είχε κακοποιηθεί. Την Παρασκευή ο ιδιωτικός ερευνητής κ. Γιώργος Τσούκαλης παρέδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. βίντεο – «με σκηνές bullying» σύμφωνα με πρόσωπο κοντά στην οικογένεια – και στη συνέχεια συνάντησε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, τον οποίο παρακάλεσε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση.

«Ηταν ευγενής, αλλά κοινωνικός και όχι κλειστός» λέει στο «Βήμα» ο κ. Τσούκαλης, ο οποίος επιμένει ότι η οικογένεια του Βαγγέλη είναι απολύτως «συγκροτημένη, αγαπημένη και δεμένη». Ο ερευνητής εκτιμά ότι έχουν ανοίξει τα στόματα και «σύντομα θα βρεθεί η αλήθεια».

Εισιτήρια, κλήσεις, βίντεο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φαίνονται να υπάρχουν στη δικογραφία, ο σπουδαστής είχε εκδώσει αεροπορικά εισιτήρια με ιδιωτική εταιρεία για μετάβαση στην Κρήτη στις 19 Φεβρουαρίου, για να προλάβει και το καρναβάλι του Ρεθύμνου. Την προηγουμένη της εξαφάνισής του είχε μιλήσει στις 18.00 με τη μητέρα του επί 15-20 λεπτά και σύμφωνα με άνθρωπο της οικογένειας ήταν τυπική συνομιλία μιας μητέρας με το παιδί της: τον ρωτούσε τι έφαγε, πώς περίμενε τους βαθμούς της επομένης κτλ. Το βράδυ μίλησε και με την αδελφή του, εκείνη δεν τον άκουγε καλά διότι βρισκόταν σε καφετέρια.

Από την άρση του απορρήτου των συνομιλιών του Γιακουμάκη την ημέρα της εξαφάνισης φαίνεται να είχε πριν από την επίμαχη ώρα μόνο μία κλήση από συμμαθητή του. Οταν ο νεαρός ερωτήθηκε από την Αστυνομία, κατέθεσε στην προανακριτική έρευνα ότι του τηλεφώνησε (συνομιλία 45 δευτερολέπτων) για να τον ρωτήσει τι βαθμούς πήρε σε συγκεκριμένο μάθημα. Εκτοτε όλες οι κλήσεις είναι από τη μητέρα του, τουλάχιστον τρεις φορές σε διάστημα τριών ωρών, καθώς δεν τον έβρισκε.

Ο Βαγγέλης απαθανατίζεται για τελευταία φορά σε βίντεο γυρισμένο στις 13.51, την ώρα που έχει τελειώσει και το φαγητό. «Το παιδί φαίνεται να απομακρύνεται βιαστικά» παρατηρεί σύμβουλος της οικογένειας. «Μα πώς είναι δυνατόν να βιάζεται για να πάει να αυτοκτονήσει; Μάλιστα, να έχει προηγηθεί γεύμα στη σχολή. Μάθαμε και ότι ο συγκάτοικός του μετά το φαγητό τον κέρασε και κάτι από δέμα που είχε δεχθεί. Είναι δυνατόν να δέχεται κέρασμα και στη συνέχεια να απομακρύνεται για να αυτοκτονήσει;».

Η δήλωση των γονιών

Ο νομικός εκπρόσωπος της οικογένειας στα Γιάννενα κ. Δημήτρης Μπούκας ζήτησε όλη τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ως σήμερα. Διατύπωσε και εκείνος στο «Βήμα» ερωτήματα που προκύπτουν και δήλωσε ότι «θα ζητήσουμε να ενημερωθούμε για όλα και να πληρώσουν όσοι ενέχονται».

Για πρώτη φορά η οικογένεια έκανε λόγο για «σιωπή του Βαγγέλη με την οποία αντιμετώπισε την ψυχολογική και σωματική βία που του ασκήθηκε όλο αυτό το διάστημα», στη δήλωση των γονέων Αντρέα και Μαρίας Γιακουμάκη την Παρασκευή.

Οι Αρχές πάντως επικεντρώνουν σε δύο σημεία, σύμφωνα με έγκυρη πηγή: αν άφησε σημείωμα ο σπουδαστής ή αν κάποιοι που είχαν λόγους το αφαίρεσαν, όπως και ποιο ήταν το γεγονός που συνέβη μεταξύ του γεύματος στην τραπεζαρία, όπου υπάρχουν μαρτυρίες ότι ήταν χαρούμενος, και της εσπευσμένης αποχώρησής του με τα κλειδιά στο χέρι.

tovima.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook