Έφυγε από την Κρήτη και έγινε αεροσυνοδός στα Εμιράτα

έφυγε-από-την-κρήτη-και-έγινε-αεροσυνο-86635

Άφησε την Ελλάδα της κρίσης για μια θέση αεροσυνοδού στα Εμιράτα

despina xatziandreouΕίναι μια νεαρή Κρητικιά με σπουδές στα Οικονομικά που η κρίση αλλά και η εσωτερική ανάγκη την ώθησαν να αναζητήσει την τύχη της στο εξωτερικό, όπως χιλιάδες άλλα Ελληνόπουλα στον καιρό των μνημονίων, της ανεργίας και της καταθλιπτικής σύγχρονης πραγματικότητας.

Η Δέσποινα Χατζηανδρέου “άνοιξε τα φτερά της“ για μια θέση αεροσυνοδού σε αεροπορική εταιρία των Εμιράτων κάνοντας το μεγάλο βήμα μετά τις δυσκολίες που είχε να δικτυωθεί στην τοπική αγορά εργασίας.

“Το οτι αποφάσισα να φύγω-λέει η ίδια μιλώντας στην “Π”- ήταν τόσο προσωπική επιλογή όσο και έξοδος από την αδιέξοδη κατάσταση στην Ελλάδα. Η κρίση έπαιξε σημαντικό ρόλο μιας και τα στάνταρτς στην αγορά εργασίας άλλαξαν, π.χ. αποστολή βιογραφικών με απάντηση τύπου “συγγνώμη αλλά έχετε παραπάνω προσόντα απ’ οτι ζητάμε για να σας πάρουμε στη δουλειά” κ.λπ.

Ενδεικτικό της ζοφερής κατάστασης που διαμορφώνεται είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι συμφοιτητές της βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό για την αναζήτηση εργασίας και μιας καλύτερης ζωής. “Ίσως υπάρχουν μάλιστα περισσότερες πιθανότητες να συναντηθούμε για ενα καφέ στο Άμστερνταμ ή τη Μελβούρνη παρά στην Αθήνα” τονίζει χαρακτηριστικά η Δέσποινα και συμπληρώνει:

“Μέσα σε 1 χρόνο είχαν αλλάξει οι νόμοι και οχι προς το καλύτερο, τίποτε δεν εγγυάται πλέον σταθερότητα στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται κυριολεκτικά τα νέα παιδιά με πτυχία κλπ. με τη συμβολή της πολιτείας και του κατώτατου… εκπληκτικού μισθού!”

Σήμερα η νεαρή Ηρακλειώτισσα έχει γνωρίσει πολλά μέρη του κόσμου που κάποιοι μόνο να τα ονειρεύονται μπορούν έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες και εικόνες που θα τη συντροφεύουν για όλη της τη ζωή.

“Αξίζει – επισημαίνει – να ταξιδεύεις για πολλούς λόγους, για εμένα αυτό που αξίζει είναι οι άνθρωποι που συναντάς. Από Παλαιστίνη, Συρία ή Αίγυπτο, Σερβία, Κύπρο ο καθένας έχει να σου πει μια διαφορετική ιστορία μέσα από τα δικά του μάτια ή των γονιών του, που δεν θα τα ακούσεις στα ΜΜΕ”.

Η Δέσποινα έως τώρα είναι αρκετά ικανοποιημένη από την απόφαση της να αφήσει την Ελλάδα κι ίσως όπως λέει να θελήσει να επιστρέψει αργότερα όταν γίνουν καλύτερα τα πράγματα στην Ελλάδα.

emirates

Πηγή: patris.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook