Έφθασε στην Κρήτη το πρώτο εκλογικό υλικό | 682.928 ο πραγματικός πληθυσμός στο νησί

έφθασε-στην-κρήτη-το-πρώτο-εκλογικό-υλ-133421

kalpesΜε δύο φορτηγά παρέλαβε σήμερα το πρωί η Περιφέρεια Κρήτης το πρώτο εκλογικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί στις προσεχείς εκλογές ξεκινώντας έτσι έγκαιρα την προετοιμασία για τη δύσκολη ,οργανωτικά ,τριπλή εκλογική διαδικασία .

Μάλιστα σήμερα παραλήφθηκε και η υπουργική απόφαση που αναφέρει ποιος είναι ο πραγματικός πληθυσμός της Κρήτης αλλά κι εκείνος των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν ανά περιφερειακή ενότητα.

Πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο ο πραγματικός πληθυσμός ανέρχεται σε 338.052 άτομα ενώ ο αριθμός των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν φθάνει τους 25. Στο Λασίθι ο πραγματικός πληθυσμός είναι 75.995 άτομα και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν 6. Στην περιφερειακή ενότητα του Ρεθύμνου ο πραγματικός πληθυσμός είναι 97.059 και οι σύμβουλοι 7 ενώ τέλος στα Χανιά ο πραγματικός πληθυσμός είναι 171.822 και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν 13. Σύνολο πραγματικού πληθυσμού της Κρήτης 682.928 άτομα με το συνολικό αριθμό των περιφερειακών συμβούλων που θα εκλεγούν να ανέρχεται στους 51.

Σε ότι αφορά τώρα στο εκλογικό υλικό, ήδη έχει παραληφθεί από την Περιφέρεια Κρήτης το σύνολο των λευκών ψηφοδελτίων που θα χρησιμοποιηθούν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και στις επαναληπτικές τους. Εκκρεμούν όμως τα λευκά ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών.

Παραδόθηκαν επίσης οι βεβαιώσεις που θα χρειαστούν οι εκλογείς για το ότι προσήλθαν και ψήφισαν καθώς και τα βιβλία πράξεων των εφορευτικών επιτροπών, μόνο για τις δημοτικές εκλογές και τις επαναληπτικές τους και μόνο για τους δήμους κάτω των 100.000 κατοίκων.

Να πούμε πως από τον περασμένο Νοέμβριο η Περιφέρεια Κρήτης απέστειλε στο αρμόδιο υπουργείο αίτημα για να της παραδοθούν 572 πρόσθετες κάλπες και 462 νέα παρβάν που θα καλύψουν ελλείψεις στην περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου. Μάλιστα για το θέμα αυτό υπήρξε σήμερα και τηλεφωνική επικοινωνία που συνοδεύτηκα από διαβεβαίωση πως θα καλυφθεί το αίτημα έγκαιρα.

Πηγή: ekriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook