Έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου

έκθεση-φωτογραφίας-στο-μουσείο-αλιεί-73521

fotoΣτο Μουσείο Αλιείας Κολυμβαρίου συνεχίζεται μέχρι τις 30 Ιουνίου η έκθεση φωτογραφίας «Επιπλέων – Float» του Karl-Heinz Loof.

Την έκθεση συνδιοργανώνουν Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Πλατανιά, το Μουσείο Αλιείας και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον

Εικαστική Επιμέλεια: Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης & Θεόδωρος Παρασκάκης.

Η Δυτική Κρήτη που επέλεξε να ζει ο φωτογράφος αποτελεί το πεδίο δράσης των φωτογραφικών αναζητήσεων και των εικαστικών παρορμήσεων του κεντροευρωπαίου καλλιτέχνη που συνειδητά οριοθέτησε τον νέο τόπο διαβίωσής του επιλέγοντας την καθημερινή επαφή του με το μεσογειακό φως και το κρητικό τοπίο.

Η ενότητα έργων του «Επιπλέων – Float» παρουσιάζει τμήμα της ενάλιας κρητικής εικόνας σε σχέση με το φως που γεννά το χρώμα και άμεσα αντικατοπτρίζει την νέα ευεξία τόσο στον τομέα της έμπνευσης, όσο και στον δημιουργικό στίβο του καλλιτέχνη που 15 χρόνια τώρα έχει επιλέξει την Κρήτη ως σημείο αναφοράς στην τέχνη του και νέα πατρίδα στην ζωή του.

045 (Αντιγραφή)Ο Karl-Heinz Loof γεννήθηκε το 1949 στο St. Michalisdonn της Γερμανίας. Αρχικά σπούδασε οικονομικά και ξεκίνησε να εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια και διαλέξεις για τη Φωτογραφία και την Τέχνη στην Ακαδημία των Τεχνών του Düsseldorf.

Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Γερμανία και στην Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή της Westdeutsche Landes-Bausparkasse, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Ελαιουργείον και σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός Γερμανίας. Από το 1998 μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στη Γερμανία και την Κρήτη απ΄ όπου εμπνέεται και δημιουργεί.

Το Μουσείο Αλιείας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2005. Στεγάζεται σε ένα σύγχρονο κτήριο στο παραθαλάσσιο χωριό Κολυμβάρι το οποίο έχει μακρά παράδοση στον τομέα της αλιείας. Στους χώρους του μπορεί κανείς να θαυμάσει αλιευτικά σκάφη, εργαλεία ψαράδων καθώς και μια πλούσια συλλογή από θαλάσσιους οργανισμούς.

Σκοπός του Μουσείου είναι να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της αλιευτικής παράδοσης, να αναδείξει τον πλούτο του ελληνικού βυθού μέσα από τα εκθέματα και τις συλλογές του και με δράσεις, εκδηλώσεις και προγράμματα να προσφέρει μάθηση, ψυχαγωγία και ευαισθητοποίηση στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΙΕΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 1.6.2013 – 30.6.2013

ΑΝΟΙΚΤΑ: Τετάρτη έως Κυριακή από 18:00 έως 21:00, Δευτέρα & Τρίτη κλειστά.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook