Έγινε ηγουμένη ενώ είναι παντρεμένη με παιδιά κι εγγόνια!

έγινε-ηγουμένη-ενώ-είναι-παντρεμένη-μ-729028

Τα όσα συμβαίνουν μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας δεν σταματούν διαρκώς να μας εκπλήσσουν δυστυχώς αρνητικά. Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του Thesstoday.gr, πριν από λίγες μέρες με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο μητροπολίτης Εδέσσης ενθρόνισε ως ηγουμένη στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος της Μητροπόλεώς του μοναχή, της οποίας ο σύζυγός είναι εν ζωή και, μάλιστα, συχνά πυκνά εξυπηρετεί τις ανάγκες της Μονής, η οποία συνάμα είναι μητέρα και γιαγιά!

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές γεγονός, σημειώνουν εκκλησιαστικοί κύκλοι, που δεν έχει προηγούμενο. Προκαλεί πράγματι ερωτηματικά η κατά το δοκούν ερμηνεία των Ιερών Κανόνων και κανονισμών και η όλως διασταλτική ερμηνεία ή παρερμηνεία τους, αδιαφορώντας για την πρόκληση σκανδαλισμού στη συνείδηση των πιστών.

Τα παραπάνω πραγματικά γεγονότα, λένε εκκλησιαστικοί κύκλοι, προφανώς και ήταν γνωστά στον Μητροπολίτη και συνεπώς όφειλε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις επιλογές του. Άλλωστε, στην συγκεκριμένη Ιερά Μονή εγκαταβιώνουν και άλλες άξιες μοναχές που επέλεξαν συνειδητά τον άγαμο βίο και έλαβαν το μοναχικό σχήμα σε νεαρότερη (και όχι φυσικά σε ώριμη) ηλικία…

 

πηγή: Thesstoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook