Η σφαίρα ήταν στη θαλάμη | Χανιώτες και αποφασισμένοι για όλα οι ληστές | Photos

η-σφαίρα-ήταν-στη-θαλάμη-χανιώτες-και-118309

LISTES 001Χανιώτες είναι οι δράστες των ληστειών που έπεσαν στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών ( δείτε εδώ ) καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν αναστατώσει την τοπική κοινωνία, πραγματοποιώντας επτά ληστείες πρατήριων υγρών καυσίμων και πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

LISTES 002Μάλιστα οι τελευταίες ληστείες σημειώθηκαν μόλις προχθές το βράδυ.

LISTES 003Οι δύο δράστες όπως φαίνεται ήταν αποφασισμένοι για όλα, καθώς στα όπλα που χρησιμοποιούσαν για τις ληστείες ένα καλάσνικοφ και μια καραμπίνα, η σφαίρα ήταν μέσα στη θαλάμη.

LISTES 005Οι δύο δράστες ηλικίας 40 και 35 χρόνων, συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση και έφοδο στην κατοικία τους από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, ( ΟΠΚΕ ), οι οποίοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

LISTES 007Οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης βρήκαν και κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα τα όπλα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, σφαίρες, μαχαίρια, κουκούλες, γκλόπ, χρήματα, καθώς και δυο αυτοκίνητα.

LISTES 008

 Σε σχετική τους ανακοίνωση οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν:

Συνελήφθησαν, σήμερα (06.01.2014) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, χθες (05.01.2014) το βράδυ, δύο άγνωστα άτομα με την απειλή όπλων, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, ιδιοκτησίας 38χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Σε μεταγενέστερο χρόνο, ο ένας εκ των δύο εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των οκτακοσίων (800) ευρώ, ενώ ο συνεργός του τον περίμενε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και διέφυγαν.

Άμεσα διενεργήθηκαν αναζητήσεις από αστυνομικούς, ενώ από την κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες οι δύο (2) συλληφθέντες.

Στη συνέχεια οργανώθηκε, σήμερα (06.01.2014) τα ξημερώματα, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες, με την παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία και σε όχημα του 40χρονου, καθώς και σε όχημα ιδιοκτησίας της συζύγου του 35χρονου.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•ένα (1) αυτόματο πολεμικό τυφέκιο Kalashnikov με τον γεμιστήρα του,

•σαράντα έξι (46) φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου Kalashnikov,

•μία (1) καραμπίνα

•το χρηματικό ποσό των έξι χιλιάδων τριακοσίων σαράντα τεσσάρων (6.344) ευρώ

•δύο (2) μαχαίρια με μήκος 24 και 26 εκ. και μία ξύλινη ράβδος

•δύο (2) κινητά τηλέφωνα και

•τέσσερις (4) κουκούλες full face, γάντια, γυαλιά ηλίου κ.α.

Επιπλέον, από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, από τον Αύγουστο 2013 είχαν διαπράξει τις ακόλουθες αξιόποινες  πράξεις:

•Την 17.08.2013, ο 40χρονος, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εισήλθε σε πρακτορείο ΟΠΑΠ και με την απειλή όπλου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό τριών χιλιάδων επτακοσίων (3.700) ευρώ.

•Την 21.08.2013, με την ίδια μέθοδο, ο 40χρονος εισήλθε σε κατάστημα ψιλικών και αφαίρεσε από υπάλληλο του καταστήματος το χρηματικό ποσό των χιλίων εκατό είκοσι (1.120) ευρώ, ενώ ο 35χρονος τον περίμενε σε Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, με το οποίο και διέφυγαν.

•Την 09.12.2013, εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό  ποσό των τριακοσίων ογδόντα οχτώ (388) ευρώ.

•Την 15.12.2013, με τον ίδιο τρόπο δράσης, εισήλθαν εντός πρακτορείου ΟΠΑΠ και αφαίρεσαν από υπάλληλο το χρηματικό ποσό χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ.

•Την 19.12.2013 εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά και αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων πεντακοσίων (2.500) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

 

2 thoughts on “Η σφαίρα ήταν στη θαλάμη | Χανιώτες και αποφασισμένοι για όλα οι ληστές | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook