Χανιά | 4 χρόνια χωρίς ρεύμα οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά

χανιά-4-χρόνια-χωρίς-ρεύμα-οικογένεια-115578

 

keria slotadi

Και οι δυο γονείς άνεργοι

Αν γίνει μια απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος και αυτή διαρκέσει λίγο περισσότερο από μερικά λεπτά, αρχίζει η ανησυχία για το πότε θα έρθει το ρεύμα και γιατί συμβαίνει αυτό. Η αγωνία σταματά όταν επιστρέφει το φως στο σπίτι. Φανταστείτε ότι αυτήν την αγωνία τη βιώνουν αρκετοί συμπολίτες μας για μήνες και κάποιοι για χρόνια.

Στα Χανιά, μια οικογένεια με τρία ανήλικα παιδιά ηλικίας από 4 έως 9 ετών τη ζει εδώ και 4 χρόνια. Όπως μας λέει η μητέρα από το 2009 ζουν σε χωριό του Δήμου Πλατανιά χωρίς ρεύμα καθώς δε μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό.

Η φιάλη υγραερίου, τα κεριά και η γεννήτρια όταν υπάρχουν χρήματα για βενζίνη είναι γι’ αυτούς η λύση για την καθημερινότητα τους. Τα παιδιά κάνουν μπάνιο με νερό από κατσαρόλες ενώ για να διαβάσουν ανάβουν κεριά. Οι εικόνες αυτές μας γυρίζουν σε άλλες εποχές πριν το 1950 όπου αυτή ήταν η καθημερινότητα για τις επαρχιακές πόλεις της χώρας. Όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν δίπλα μας, ανάμεσα μας.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο γονείς είναι άνεργοι και εδώ και 10 μέρες προσπαθούν να βρουν μια λύση για το ρεύμα καθώς όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση οι Δήμοι έχουν την ευθύνη καταγραφής για την επανασύνδεση του ρεύματος για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Όπως η μητέρα καταγγέλλει περιμένει να περάσει από επιτροπή του Δήμου Πλατανιά, ενώ συνεχώς κάνει αιτήσεις.

Το χρέος στη ΔΕΗ είναι 2.300 ευρώ καθώς το ρολόι ανήκει σε συγγενικό της πρόσωπο που πριν από χρόνια είχε προχωρήσει σε ρευματοκλοπή με αποτέλεσμα η οικογένεια να μη μπορεί να αποπληρώσει το πρόστιμο προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμό όπως ζητά η ΔΕΗ και κάπως έτσι πέρασαν 4 ολόκληρα χρόνια.

 

Πηγή: neatv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook