Χανιά | Χωρίς προσωπικό ο τομέας του ΕΚΑΒ | Δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια για όλο το νομό

χανιά-χωρίς-προσωπικό-ο-τομέας-του-εκα-63208

EKAB XANIAΣτην Ελλάδα των μνημονίων και των περικοπών, η υγεία των πολιτών είναι πλέον ζήτημα μικρής σημασίας και το «αυτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει».

Ο τομέας Χανίων του ΕΚΑΒ συγκεκριμένα,  την εφετινή θερινή περίοδο, σε ότι αφορά την επάρκεια του σε προσωπικό, θα επιδιώξει να ανταποκριθεί σε ακραίες καταστάσεις.

Όπως είπε στο zarpa.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ κ. Μανόλης Θεοδωράκης «κάθε νέα χρονιά το προσωπικό μειώνεται. Για να αναφέρω ένα παράδειγμα, το 2011 στον τομέα μας δουλεύανε τέσσερα αυτοκίνητα, το καλοκαίρι του 2012 είχαμε τρία αυτοκίνητα και εφέτος θα έχουμε μόλις δύο. Δύο το πρωί δύο το απόγευμα και δύο το βράδυ.» Ο Κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε την όλη κατάσταση τραγική,  ενώ είπε ότι αυτή επιδεινώνεται καθώς και στα Κέντρα Υγείας όπως της Κανδάνου , του Βάμου και του Καστελίου, καλύπτονται ελάχιστες βάρδιες εξαιτίας του ελάχιστου προσωπικού με αποτέλεσμα «αν συμβάλει κάτι ,να φεύγει ασθενοφόρο από τα Χανιά, με ότι αυτό συνεπάγεται, για την εξυπηρέτηση κάποιου που θα χρειαστεί τη  συνδρομή μας.»

Ουσιαστικά όπως λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα του ΕΚΑΒ στα Χανιά «τα δύο ασθενοφόρα της εκάστοτε βάρδιας θα καλύπτουν τις ανάγκες ολόκληρου του νομού.

Μάλιστα, αν υπάρξει η ανάγκη για να φύγει για διακομιδή ασθενούς ένα αυτοκίνητο για το Ηράκλειο, θα μείνει για όλο το νομό ένα μόλις ασθενοφόρο. Αντιλαμβάνεστε τι καταστάσεις θα αντιμετωπίσει το προσωπικό , αλλά και ο κόσμος».

Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως για τα συγκεκριμένα προβλήματα έχουν ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι, και η μόνη ελπίδα είναι η πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για έξι μήνες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η υποστελέχωση ΕΚΑΒ σε προσωπικό παρατηρείται τόσο έντονα μόνο στον τομέα Χανίων καθώς στους υπόλοιπους τομείς οι συνθήκες είναι κάπως καλύτερες.

Μέχρι και στον εισαγγελέα έχουμε καταθέσει υπόμνημα για τις ελλείψεις των Χανίων λέει χαρακτηριστικά στο zarpa.gr ο κ. Θεοδωράκης.

Σε ότι αφορά και την μηχανική κατάσταση των ασθενοφόρων τα πράγματα ούτε κι εκεί είναι καλύτερα, αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης. « δουλεύουμε ουσιαστικά με τα ασθενοφόρα από τις δωρεές, καθώς τα υπόλοιπα οχήματα, μας άφηναν στο δρόμο.»

Τα τα πιο νέα αυτοκίνητα όμως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση καθώς είναι στο δρόμο σε 24ωρη βάση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο τομέας Χανίων έχει ζητήσει πιο νέα ασθενοφόρα χωρίς πάντως ακόμα να έχει υπάρξει η σχετική ανταπόκριση.

Για δε τους διασώστες τέλος και το υπόλοιπο προσωπικό οι ρυθμοί είναι εξοντωτικοί πια αν αναλογιστούμε ότι όπως είπε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων «ότι κάποιοι συνάδελφοι κάνει να λάβουν ακόμα και 60 ημέρες ρεπό»

 

Αν. Γερ.

One thought on “Χανιά | Χωρίς προσωπικό ο τομέας του ΕΚΑΒ | Δύο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια για όλο το νομό

  1. Αν κύριε Πρόεδρε κοιτούσατε την υπηρεσία σας και τους πολίτες με λίγη σοβαρότητα και αξιοπρέπεια , εσείς προσωπικά , δεν θα είχε η υπηρεσία σας αυτό το χάλι. Αλλά το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να βγαίνετε από κανάλι σε κανάλι να αναμασάτε τα ίδια πράγματα να αναφέρεστε εναντίον ενός Διευθυντή ο οποίος έπεσε στο καθήκον και που δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του και τον αγώνα του . Το μόνο που κάνετε αυτή την στιγμή είναι να αντιμετωπίζετε ψηφοθηρικά τους πολίτες των Χανίων , μια και πολιτεύεστε με τον κύριο Σκουλάκη για ίδιο όφελος . ΑΙΣΧΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook