Χανιά | Φρούτα και γάλα για τους μαθητές. | Ας ελπίσουμε μόνο να μην είναι όπως στο Ηράκλειο!

χανιά-φρούτα-και-γάλα-για-τους-μαθητές-40374

ΧΑΝΦΡΦρούτα και γάλα πρόκειται να διανεμηθούν διαμέσου ευρωπαϊκών προγραμμάτων στους μαθητές των σχολείων στα Χανιά.

Τα δύο προγράμματα υλοποιούνται με τη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ η διανομή φρούτων έχει ήδη ξεκινήσει σε σχολεία της βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, όπως επεσήμανε, μιλώντας στα ‘Χ.Ν.’ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Ηλίας Ποντικάκης, στο πλαίσιο της διανομής φρούτων προβλέπεται να προσφερθούν σε κάθε μαθητή Δημοτικού Σχολείου 31 μερίδες και συγκεκριμένα 8 μήλα, 8 πορτοκάλια, 8 αχλάδια, 7 φρουτοσαλάτες.

Τα φρούτα θα δοθούν σε ατομικές χάρτινες συσκευασίες, ενώ οι φρουτοσαλάτες θα είναι σε διαφανή κύπελλα με ετικέτα, που θα αναγράφονται πάνω η ημερομηνία λήξης, τα συστατικά και η θρεπτική αξία.

Παράλληλα, σε κάθε μαθητή θα διανέμεται ένας σελιδοδείκτης και μια πάνινη τσάντα, ενώ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας στο πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης των σχολείων και για 6 διδακτικές ώρες θα διενεργηθούν δύο διαγωνισμοί: Για τους μαθητές των μικρών τάξεων: Α’, Β’ και Γ’, θα γίνει διαγωνισμός αφίσας με θέμα ‘Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα’ και για τους μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ θα γίνει διαγωνισμός έκθεσης, με κείμενα μέχρι 120 λέξεις, με θέμα ‘Η σπουδαιότητα της καθημερινής κατανάλωσης φρούτων’.

Στη συνέχεια οι εργασίες των μαθητών θα αξιολογηθούν ανά σχολείο, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και ανά Περιφερειακή Διεύθυνση, ενώ οι καλύτερες θα διαγωνιστούν στον πανελλήνιο διαγωνισμό που θα κάνει το Υπουργείο Παιδείας.

Η καλύτερη αφίσα θα τυπωθεί και θα επικολλάται σε όλες τις συσκευασίες που θα διανεμηθούν στους μαθητές.

Το πρόγραμμα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ποντικάκης, πρόκειται να υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις και θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.

Το πρόγραμμα κινείται στην κατεύθυνση προώθησης των συνηθειών της υγιεινούς διατροφής και της καλλιέργειας υγιούς στάσης ζωής και διατροφικών συνηθειών και θα το στηρίξουμε, ανέφερε ο κ. Ποντικάκης και πρόσθεσε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί τα σχολεία, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής να είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσει η διανομή των φρούτων στα Χανιά.

Και γάλα

Ο κ. Ποντικάκης τόνισε επίσης ότι πρόκειται να υλοποιηθεί ένα αντίστοιχο πρόγραμμα που θα αφορά το γάλα.

Πρόκειται για ένα παρόμοιο πρόγραμμα που αφορά την επιδότηση της διάθεσης στους μαθητές παστεριωμένου γάλακτος.

Λάβαμε την αλληλογραφία πριν από δύο ημέρες και η επιδότηση θα είναι 0,18 ευρώ ανά λίτρο γάλακτος. Φορέας υλοποίησης κεντρικά είναι ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα ποιοι Φορείς θα αναλάβουν κατά τόπους να το ‘τρέξουν’, ανέφερε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook