Έφυγαν οι επίσημοι… παρέλασε ο κόσμος

έφυγαν-οι-επίσημοι-παρέλασε-ο-κόσμος-3816

Mε παρέλαση τμημάτων σχολείων παραδοσιακών συλλόγων και των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και με αντιπαρέλαση από εκπροσώπους φορέων και οργανώσεων, τιμήθηκε και στα Χανιά η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης.

« Η πιο ουσιαστική απόδοση τιμής θα είναι να συνειδητοποιήσομε ότι και στις σημερινές δύσκολες συνθήκες τις πατρίδας μας οφείλουμε ο καθένας από τη θέση του, με ομοψυχία με αξιοπρέπεια και γενναιότητα να κάνουμε ότι πρέπει και ότι μπορούμε για να σταθεί ξανά η πατρίδα μας στα πόδια της και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ισάξια, σε καλύτερη ακόμα θέση από αυτή που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές», δήλωσε ο κ. Βολουδάκης.

Ακολούθησε η παρέλαση στην λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου. Στην περιοχή και στους γύρω χώρους είχαν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ο χώρος όπου βρισκόταν η εξέδρα των επισήμων είχε αποκλειστεί σε απόσταση περίπου 80 μέτρων.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε κανονικά, ωστόσο η πλειοψηφία των παιδιών των σχολείων που παρήλασαν δεν έστρεψε το βλέμμα προς την εξέδρα των επισήμων, κάποιοι μαθητές έστρεψαν το βλέμμα προς την απέναντι από την εξέδρα πλευρά, ενώ υπήρξε και ένα μεμονωμένο περιστατικό όταν μαθητής λυκείου έκανε απρεπή χειρονομία προς τους επισήμους.

Μετά το τέλος της παρέλασης και την αποχώρηση των επισήμων, καθηγητές, δάσκαλοι, φοιτητές, μαθητές, εκπρόσωποι της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και άλλων φορέων πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στον ίδιο δρόμο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου. Η αντιπαρέλαση κατέληξε στην πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Για προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις, αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στην οδό Τζανακάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook