Χανιά | Νέες κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί

χανιά-νέες-κινητοποιήσεις-αποφασίζο-114891

PC181116Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, η τρίτη γενική συνέλευση (και δεύτερη εξ’ αναβολής) από την περασμένη Δευτέρα, η οποία ξεκίνησε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι και αφού διαπιστώθηκε η απαραίτητη απαρτία και έχει ως στόχο το συντονισμό των δράσεων γιατρών, νοσηλευτών και εργαζομένων και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας υγείας.

PC181115Η συνέλευση συμμετέχουν γιατροί του ΕΣΥ, στην οποία συμμετέχουν νοσηλευτές και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο αλλά και στο ψυχιατρείο Χανίων γίνεται στον απόηχο της είδησης ότι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας 33 άτομα ΥΕ από τον τομέα καθαριότητας του νοσοκομείου.

Από την πλευρά της διοίκησης, ανακοινώθηκε ότι η συγκεκριμένη απόφαση έχει «παγώσει», καθώς έχει αποφασιστεί τα 950 περίπου άτομα πανελλαδικά που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, να προέλθουν από μικρά, επαρχιακά νοσοκομεία, τα οποία θα υποβιβαστούν σε κέντρα υγείας.

Ωστόσο, οι διαβεβαιώσεις δεν πείθουν τους γιατρούς και τους εργαζομένους στο Νοσοκομείο Χανίων, οι οποίοι μέχρι το απόγευμα θα έχουν αποφασίσει πώς θα συνεχίζουν τον αγώνα τους, πιθανότατα με 24ωρη απεργία.

 

One thought on “Χανιά | Νέες κινητοποιήσεις αποφασίζουν οι νοσοκομειακοί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook