Χανιά | Κινητοποιήσεων συνέχεια για τους καθηγητές

χανιά-κινητοποιήσεων-συνέχεια-για-το-96633

elme.syneleusiΜε θέματα την αποτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και τον προγραμματισμό δράσεων για το επόμενο διάστημα, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης  (ΕΛΜΕ) συγκαλεί Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 16/10 στις 7.30μμ στο 1ο Γυμνάσιο.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης:

«Αναμένουμε εισήγηση από την ΟΛΜΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση  υπάρχει Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ στις 19/10.

Η επίθεση της κυβέρνησης απέναντι στην εκπαίδευση και στην κοινωνία συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτη ένταση. Οι λύσεις που «προτείνει» η κυβέρνηση στα προβλήματα που η ίδια δημιουργεί (εισαγγελείς στα σχολεία και τους μαθητές που διαμαρτύρονται για τους απαράδεκτους όρους μάθησης, εισαγγελείς στην ΕΛΜΕ Σάμου και στα ΑΕΙ που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις), δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια στιγμή η «παραγωγή» πλεοναζόντων εκπαιδευτικών καλά κρατεί, ετοιμάζεται δεύτερη φάση υποχρεωτικών μετατάξεων, τα σχολεία της Τεχνικής Εκπαίδευσης εξακολουθούν να μην έχουν βιβλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη και η ενισχυτική διδασκαλία παραμένουν εξαγγελίες, οι συνάδελφοί μας παραμένουν σε διαθεσιμότητα και οι μαθητές τους χωρίς καθηγητές. Επίσης έχουμε μπροστά μας 12.500 νέες διαθεσιμότητες μέχρι το Δεκέμβρη (μνημόνιο 3) και 15.000 απολύσεις  το 13-14 απ το Δημόσιο σύμφωνα με τον Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook