Χανιά | «Καταρρέει» μετά το σεισμό το 16ο Δημοτικό Σχολείο | Photos

χανιά-καταρρέει-μετά-το-σεισμό-το-16ο-113572
Το 16ο Δημοτικό τον Δεκέμβριο του 2013

16odimotiko5Τον κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα ανά πάσα στιγμή, λόγω της κακής κατάστασης του κτηρίου του 16ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων, επεσήμαναν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, δάσκαλοι και γονείς που παρευρέθηκαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης και με έγγραφό τους ζήτησαν απάντηση εντός 15 ημερών. 16odimotiko1

Όπως εξήγησαν το κτήριο είναι πολύ παλιό και αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα τα οποία «έφερε στο φως ο ισχυρός σεισμός της 12ης Οκτωβρίου. (Photos)

16odimotiko2Συγκεκριμένα, «διαβρωμένα σίδερα βρίσκονται εκτεθειμένα στη βροχή και την υγρασία και επικίνδυνα σημεία απειλούν καθημερινά τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ζητούν αφενός να «ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκόλλησης και επισκευής του σχολείου» που έχουν σταματήσει και αφετέρου να προχωρήσει άμεσα η «στατική μελέτη για τις αντοχές του κτηρίου και την κατάσταση του σκυροδέματος».

16odimotiko

Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ως ερώτηση ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» κ. Τάσος Βάμβουκας.

16odimotiko3«Κατάλληλο το κτήριο»

«Τα προβλήματα αυτά προϋπήρχαν και απλώς φάνηκαν με τον σεισμό» εξήγησε η διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Α. Λακιωτάκη. «Έγιναν αυτοψίες μετά το σεισμό από μηχανικούς, οι οποίοι έκριναν ότι το κτήριο είναι κατάλληλο προς χρήση. Διαπίστωσαν όμως κάποια προβλήματα», τόνισε.

Η ίδια, εξήγησε ότι την εποχή που ανεγέρθη το κτήριο, οι αντισεισμικές προδιαγραφές δεν ήταν τόσο αυστηρές όσο σήμερα, εξήγησε ότι το σχολείο δεν έχει οικοδομική άδεια και αναγνώρισε την ανάγκη να γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας.

Την ανάγκη για στατική μελέτη αναγνώρισε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μ. Κεμεσίδης. Ωστόσο, τόνισε ότι ήδη έχει εγκριθεί κονδύλιο 201.000 ευρώ για μικρο-επισκευές σε σχολεία του Δήμου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και το 16ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό και εκτίμησε ότι σε δύο μήνες θα μπει ο ανάδοχος.

Οι απαντήσεις του Δήμου ωστόσο, δεν κάλυψαν τους παρευρισκόμενους που επέμεναν στο ότι το σχολείο δεν μπορεί να συντηρηθεί με μπαλώματα και ζήτησαν επίσπευσης των επισκευαστικών εργασιών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook