Χανιά | Αντιφασιστική διαδήλωση

χανιά-αντιφασιστική-διαδήλωση-53822

antifasistiko«Οχι στον φασισμό και τον ρατσισμό, ναι στην ισότητα και τη διαφορετικότητα». Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλαν από τα Χανιά δεκάδες κοινωνικοί Φορείς κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων, ο Σύλλογος Ειδικευομένων Γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων, η Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., η Πρωτοβουλία Αντίστασης και άλλοι Φορείς.

Από την ΕΛΜΕ Χανίων ο κ. Φώτης Μπιχάκης τόνισε πως «συμμετέχουμε για να στείλουμε ένα μήνυμα καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων απέναντι σε μετανάστες, αλλά και αγωνιστές. Επίσης, στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους συναδέλφους μας, οι οποίοι διώκονται αυτήν τη στιγμή αναίτια, παράλογα και από θύματα οι ίδιοι μετατρέπονται σε διωκόμενους καθώς πηγαίνοντας να καταθέσουν μηνύσεις για περιστατικά βρέθηκαν κρατούμενοι και μηνυόμενοι. Αυτήν την αντιστροφή της πραματικότητας και τον παραλογισμό δεν μπορούμε να τον δεχτούμε».

Παράλλληλα, ο κ. Μπιχάκης απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στο 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ των σχολείων με το μήνυμα ‘Τσακίζουμε τον φασισμό, χτίζουμε την ελπίδα’, που πραγματοποιεί η ΕΛΜΕ το Σαββατοκύριακο στο Πνευματικό Κέντρο.

Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χανίων η κα Ντίνα Κληρονόμου ανέφερε ότι «εμείς ως δάσκαλοι δεχόμαστε στα σχολεία παιδιά από διάφορες φυλές και εθνικότητες, τα οποία τα αντιμετωπίζουμε ως ίσα, μεγαλώνοντάς τα για να μπορούν να ζουν ισότιμα σε αυτήν τη χώρα και δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον τους. Λέμε ‘όχι’ στον φασισμό και στον ρατσισμό, ‘ναι’ στην ισότητα και στη διαφορετικότητα».

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) απηύθυνε κάλεσμα στα συνδικάτα, στις οργανώσεις της αριστεράς, τους φοιτητικούς Συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων να «σταθούν αλληλέγγυοι στους απεργούς πείνας, στο αίτημα για κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, για νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο στους πρόσφυγες και ιθαγένεια για όλα τα παιδιά».

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε ανακοίνωση της ανέφερε πως «τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζονται οι προκλήσεις σε όλη την Ελλάδα της Χρυσής Αυγής. Με φασιστικούς χαιρετισμούς, με επιθέσεις σε ανύποπτους μετανάστες… βρίζουν και προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού μας».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ειδικευόμενων Ιατρών του Γ.Ν.Χ. δηλώνει τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους πολίτες τονίζοντας πως «θεωρούμε απαράδεκτο να διώκονται φιλειρηνικοί αγωνιστές, μοναδικό ‘παράπτωμα’ των οποίων είναι ότι είναι πλέον εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι -όπως άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς- να διεκδικούν τα αυτονόητα.  Μεταξύ των διωκόμενων είναι και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο μας, όπως και μέλη του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και της ΕΛΜΕ. Ως Σύλλογος στεκόμαστε στο πλευρό τους, γιατί -εκτός των άλλων- αντιλαμβανόμαστε ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς στη θέση τους».

 

Πηγή : Χανιώτικα Νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook