Χαμός στο Δημοτικό συμβούλιο για τις επιχορηγήσεις Ναών και συσσιτίων | Ηχητικό

χαμός-στο-δημοτικό-συμβούλιο-για-τις-ε-48522

xatzidaki_papadogiannisΈνταση δημιουργήθηκε χθες κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Αφορμή, η επιχορήγηση από την πλευρά του Δήμου στις εκκλησίες για τις ανάγκες των συσσιτίων αλλά και άλλων φιλανθρωπικών εκδηλώσεων.

Μιλώντας σήμερα για το θέμα στον SUPER FM 89.6 ο Δημοτικός Σύμβουλος, Άρης Παπαδογιάννης, υποστήριξε πως,

«μαζί με την συνάδελφο Χαρούλα Μυλωνάκη, κάναμε κάποιες παρατηρήσεις που αφορούσαν στην πιο ορθολογική κατανομή των χρημάτων προς τις εκκλησίες, προκειμένου να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες του κάθε Ναού, πόσα άτομα σιτίζονται από αυτές.

Ως παράδειγμα, αναφέραμε αυτό του Αγίου Χαραλάμπους. Επίσης έθεσα θέμα γιατί δεν στηρίζονται οικονομικά και άλλες εκκλησίες στα Χανιά, για παράδειγμα, γιατί δεν επιχορηγείται η Ευαγγελίστρια στην Χαλέπα που πρόκειται για μία πολύ μεγάλη συνοικία της πόλης μας.

Αυτή τη στιγμή, δρα στην περιοχή μία μεγάλη συλλογικότητα «Το Κύτταρο Χαλέπας», αλλά ο Δήμος έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι όσες δράσεις δεν έχει υπό την σκέπη και την προστασία του, τις αφήνει στην γωνία και τ’ απαξιώνει. 

Δηλαδή, η Ευαγγελίστρια δεν επιτελεί κοινωνικό έργο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιχορηγηθεί;

Εγώ είμαι υπέρ της στήριξης και της βοήθειας, ωστόσο απείχα από την ψηφοφορία, δεν ψήφισα την πρόταση αυτή για την επιχορήγηση των δώδεκα χιλιάδων Ευρώ στις εκκλησίες γιατί δεν υπήρχε μία συγκεκριμένη καταγραφή για τις ανάγκες του κάθε Ναού.

Αυτό ζητήσαμε. Παράλληλα, συζητήσαμε για το «Το Κύτταρο Χαλέπας» αλλά και για την «Κοινωνική Κουζίνα».

Δεν μπορούμε ν’ αφήνουμε στην άκρη μία συλλογικότητα και ανθρώπους που από το υστέρημα τους, προσπαθούν και σιτίζουν καθημερινά  περίπου διακόσια άτομα.

Αντί λοιπόν να πούμε μπράβο και να βοηθήσουμε τέτοιου είδους προσπάθειες τις απαξιώνουμε.

Άλλωστε όταν θέλουμε να βοηθήσουμε κάποια εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν. Δεν μπορούμε να αφήνουμε απ’ έξω κάποιες μεγάλες ενορίες που βοηθάνε, μόνο και μόνο γιατί κάνουμε άτυπες συμφωνίες».

Από την πλευρά της, η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη μιλώντας το πρωί στον SUPER FM 89.6. για το ίδιο θέμα, ισχυρίστηκε ότι,

«ο Πρωτοσύγκελος Δαμασκηνός Λιονάκης με τον οποίο έχουμε συνεργασία για το θέμα των επιχορηγήσεων και των συσσιτίων, μας έχει αποστείλει ένα κατάλογο με συγκεκριμένους Ναούς που κάνουν συσσίτια. Αυτοί είναι οι εξής:

Η Ιερά Μητρόπολη Χανίων, ο Άγιος Νεκτάριος, η Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Χώρα και ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπους στα Λενταριανά. Οι Ενορίες αυτές για τρίτη συνεχόμενη χρόνια κάνουν αυτή την δράση.

Η κα. Χατζηδάκη ρωτήθηκε γιατί δεν επιχορηγήθηκε το συσσίτιο της «Κοινωνικής Κουζίνας» και απάντησε πως,

«η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την Κοινωνική Κουζίνα γιατί δεν διαθέτει κανενός είδους καταστατικό. Ως εκ τούτο ο Δήμος δεν επιχορηγεί ως γνωστόν φυσικά πρόσωπα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμος Χανίων από τους δεκατρείς τόνους των τροφίμων του κατασχεμένου πλοίου » Princess Daphne» έδωσε τρόφιμα σε όλες τις συλλογικότητες της πόλης μας όπως, στο «Κύτταρο Χαλέπας» στο Στέκι Μεταναστών αλλά και στην «Κοινωνική Κουζίνα».

Για την παραίτηση Κοτζαμιχάλη

Στο μεταξύ, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Χανιά 21ος αιώνας»,  Άρης Παπαδογιάννης, αναφέρθηκε και στην παραίτηση του Μιχάλη Κοτζαμιχάλη από την προεδρεία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, τονίζοντας πως,

«δεν είναι απλό το γεγονός της παραίτησης και αντικατάστασης του κ. Κοτζαμιχάλη που κατά κοινή ομολογία όλων των εμπλεκόμενων Φορέων η προσφορά του, στην σχολική επιτροπή ήταν πολύ σημαντική.Ο ίδιος είχε δουλέψει πάρα πολύ με αυταπάρνηση.

Αυτό το έχουν αναγνωρίσει όλοι. Δεν μπορεί να έρχεται ο Δήμαρχος και να μας λέει ότι η προσφορά του, ήταν σημαντική αλλά λόγω επαγγελματικού και προσωπικού προβλήματος παραιτείται, το θεωρώ υποκριτικό.

Δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά της παράταξης του κ. Σκουλάκη, αλλά έγινε κάποια προσέγγιση ώστε να λυθεί το όποιο πρόβλημα»;

Για την τοπική αυτοδιοίκηση

Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος ο Άρης Παπαδογιάννης, σημείωσε ότι,

«ο κόσμος έχει απαξιώσει τους πολιτικούς. Οι σωτήρες έχουν πάει περίπατο. Χρειάζεται προσπάθεια και συνεργασία.

Ο κόσμος θέλει άλλα μυαλά, νέους ανθρώπους. Έχω ξαναπεί ότι θα διεκδικήσω τον Δήμο με μία ομάδα αξιόλογων ανθρώπων.

Ο καθένας ανήκει κάπου πολιτικά, αλλά στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχουν θέση τα κόμματα.

Σε όλη μου την πορεία έχω αποδείξει ότι είμαι αυτοδιοικητικός και προσπαθώ με τις εμπειρίες και όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω τον τόπο μου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook